Den Danske Speedway Liga

Nyheder
Kalender
Resultater
Stillingen
Snitliste
Reglerne
Dagens Fighter
Galleri
Klubber
Links
Kontakt
Konkurrence
 
 

Nyheder

 

 
31-07-2011 FORMSTÆRKE VOJENS FÅR BESØG AF HOLSTED

Vojens Speedway Klub har, på trods af en svær opstart til sæsonen, kæmpet sig op på en flot fjerdeplads i DANSK METAL Speedway League. Onsdag får klubben, der har vundet de seneste fire matcher i træk, besøg af Holsted, som stadig er med i kampen om medaljerne.

Hjemmeholdet stiller med de samme fem kører, som i onsdags slog Fjelsted og holdleder Ib Christiansen siger da også, at holdet naturligvis går efter sejr nummer 5 i træk. Ib Christiansen fremhæver blandt andet sammenholdet på holdet, som værende helt fantastisk og hvor alle hjælper alle.
Holdet består af nogle gode unge kørere, som de to U21 Landsholdskørere Mikkel B Jensen og Michael Jepsen Jensen. Desuden er Kenni Nissen med igen, Kenni der allerede i hans første sæson som 500cc kører er kommet med på U19 landsholdet. Kenni har gjort det godt i de to foreløbige matcher han har haft i ligaen.

De to sidste på holdet er Klaus Jakobsen, som efter nogle år uden for mange løb i Danmark, igen har kørt sig til en fast plads i DANSK METAL Speedway League. Sidste mand på holdet er den dobbelte holdverdensmester, Hans Andersen der onsdag skal møde sig evige rival, Nicki Pedersen der naturligvis er med på Holsteds hold.

Holsted har gennem sæsonen været plaget af skader hos mange af klubbens kørere og heller ikke denne gang kan holdleder Rudi Steen Hansen stille i stærkeste opstilling. Rudi må undvære Nicolai Klindt, der er optaget af løb i England, heldigvis for Rudi er det umiddelbart den eneste gang Nicolai Klindt må melde afbud.

Rudi har i stedet udtaget Polske Krzysztof Buczkowski til holdet. Krzystof har tidligere kørt et løb i denne sæson for Holsted og gjorde det godt indtryk. Det blev til 9+3 point for Krzystof, da Holsted hjemme vandt over Esbjerg.

Holdet består desuden af Patrick Hougaard, svenske Christian Agö samt Henrik Møller der efter nogle stille år virkelig har fundet fart i cyklerne igen og nu er, at finde på Holsteds bedste hold.

Vojens
1 Hans Andersen
2 Michael Jepsen Jensen
3 Mikkel B Jensen
4 Kenni Nissen
5 Klaus Jakobsen

Holsted
1 Nicki Pedersen
2 Krzysztof Buczkowski
3 Patrick Hougaard
4 Christian Agö
5 Henrik Møller

Matchen køres onsdag den 3. August 2011 med start klokken 19:00.
Sted: Vojens Speedway Center, Tinglykke 9, 6500 Vojens.

 
31-07-2011 OPLEV GREG HANCOCK I FJELSTED

Når Fjelsted på onsdag igen har hjemmebane match i DANSK METAL Speedway League, vil der være mulighed for, at opleve hele to af deltagerne fra lørdagens Grand Prix fra Italien. Den ene er hjemmeholdets sædvanlige A-kører, Magnus Zetterström, mens Slangerup har deres topnavn, Greg Hancock med på holdet.

Fjelsted tabte i onsdags i Vojens, men allerede onsdag er klubben igen klar til, at forsøge at hente de livsvigtige point i kampen for overlevelse i DANSAK METAL Speedway League. I forhold til løbet i Vojens, bliver svenske Oliver Berntzon afløst af Simon Nielsen. Tjekkiske Matej Kus afløser Ronnie Jamrozy.

Holdkaptajn, Peter Kildemand, der onsdag måtte trække sig fra løbet med en skulderskade, ser ud til at blive klar til løbet. Publikum kan udover, action i den bedste danske række, også se opvisning af klubbens 50cc kørere. For interesserede vil der være mulighed for, at møde nogle af de unge kørere og deres forældre til en snak om sporten.

Gæsterne fra Slangerup ligger, modsat hjemmeholdet, i den sjove ende af tabellen og kan med en sejr over Fjelsted, køre sig op på førstepladsen efter Outrup i aftes tabte i Holstebro. Holdleder, Lars Munkedal tager da heller ingen chancer og stiller med klubbens absolutte stjerne Greg Hancock i front for et ungt og spændende hold.

Slangerup må til matchen undvære Jesper B Monberg, der er optaget af løb for sin engelske klub. Slangerup har i stedet den 24 årige svensker, Ricky Kling med på holdet. Ricky kører til daglig i Belle Vue i England og for Dackarna fra Målilla i hjemlandet.

Sjællændernes hold tæller også de tre faste folk Kenneth Kruse Hansen, Mikkel Michelsen og Nicki Barrett der har en fortid i Fjelsted.

Fjelsted
1 Magnus Zetterström
2 Matej Kus
3 Peter Kildemand
4 Tommy Pedersen
5 Simon Nielsen

Slangerup
1 Greg Hancock
2 Ricky Kling
3 Kenneth Hansen
4 Mikkel Michelsen
5 Nicki Barrett

Matchen køres onsdag den 3. August 2011 med start klokken 18:30.
Sted: Fjelsted Speedway Center, Ridderstien 31, 5463 Harndrup.

 
30-07-2011 TOPHOLDET OUTRUP, TABTE STORT I HOLSTEBRO

På en dejlig sommeraften kunne de ca. 1300 tilskuere i Holstebro se et hjemmehold anført af en flyvende holdkaptajn slå Outrup i DANSK METAL Speedway League. Holstebro vandt med hele 54-31 og kørte sig samtidig op på anden pladsen i DANSK METAL Ligaen.

Aftens store oplevelse var hjemmeholdets kaptajn, Bjarne Pedersen, der scorede maksimum, 17+1 point. Bjarne Pedersen høster da også store roser fra holdleder Erik Villadsen, ”Bjarne er fantastisk her i Holstebro og jeg har sagt det før, blev alle Grand Prix løbene kørt her ville han blive verdensmester hvert år”

Erik Villadsen havde inden løbet håbet på en sejr, men at den skulle blive på hele 23 point havde han ikke turde håbe på. Selvom det nu begynder, at se godt ud med medalje mulighederne for Holstebro vil Erik Villadsen ikke rigtig tale om det, Erik holder fast i, at målet er en top 4 placering. Når det er sikret, bliver der sat en ny målsætning.

Mens der var glæde i Holstebro lejren, var stemningen mere afdæmpet hos Outrup’s holdleder, Steven Andersen. Steven roste, på trods af det store nederlag, Holstebro, som på dagen bare var et bedre hold.

Selvom resultatet langt fra var godt for Steven Andersen, havde han alligevel roser til kørerne. ”De kæmpede alt hvad de kunne og prøvede alt hvad der var muligt”, men lige lidt hjalp det på en aften hvor holdet manglede deres normale B-kører Kenni Larsen, som var optaget af løb i England.

Hjemmeholdets Nikolaj Busk Jakobsen havde en rigtig god dag og scorede 9+2 point, et resultat der samtidig indbragte den unge kører titlen som ”Dagens Fighter”

Holstebro 54
Bjarne Pedersen 17+1
Andriej Karpow 14+2
Aleksandr Lokajev 10+1
Jonas B Andersen 4+1
Nikolaj Busk Jakobsen 9+2

Outrup 31
Niels Kr. Iversen 7
Tomasz Chrzanowski 5
Mads Korneliussen 9+1
Claes Nedermark 8+1
Marc Randrup 2+1

 
28-07-2011 VOJENS TOG FJERDE SEJR I TRÆK

Vojens tog i aften den 4. sejr i træk, da de hjemme vandt med 52-35 over Fjelsted.

Fjelsted måtte se deres holdkaptajn, Peter Kildemand, trække sig fra løbet inden det for alvor var kommet i gang.

Holdleder for Vojens, Ib Christensen, kunne glæde sig over at se både Hans Andersen og unge Michael Jepsen Jensen lave Maksimum point i deres 6. heat og samtidig var der 11+2 til Mikkel B Jensen. Unge Kenni Nissen kørte sit blot andet ligaløb og kunne udover 5+3 infkørte point glæde sig over, at han blev dagens fighter for anden gang. Holdleder Ib Christensen var efter løbet glad for, at holdet nu har vundet 4 løb i træk.

For Fjelsteds holdleder, Morten Svendsen, var der til gengæld ikke meget at glæde sig over. Holdkaptajn, Peter Kildemand, måtte allerede i sit første heat indse, at han ikke var kommet sig over skulderskaden, der har holdt ham ude i flere uger og i aften måtte han så desværre udgå af matchen.
En enkelt kører får dog ros fra holdleder Morten Svendsen. Den unge svensker, Oliver Berntzon, scorede 7+3 point og viste dermed, at han godt kan være med i DANSK METAL Speedway League. Topscorer for Fjelsted blev Magnuz Zetterström med 14 point. Zorro som han kaldes i Speedway verden, er blevet indkaldt til weekendens Speedway Grand Prix i Italien, som reserve for den skadede russer, Artem Laguta.

Vojens 52
Hans Andersen 17+1
Michael Jepsen Jensen 16+2
Mikkel B Jensen 11+2
Klaus Jakobsen 3
Kenni Nissen 5+3

Fjelsted 32
Magnus Zetterström 14
Ronnie Jamrozy 9+1
Peter Kildemand 0
Oliver Berntzon 7+3
Tommy Pedersen 5

 
27-07-2011 OUTRUP SKIFTER UD PÅ HOLDET

Til fredagens match i DANSK METAL Speedway League har Outrup været nødt til at skifte ud på holdet da Artur Mroczka's polske klub Stal Gorzow har forbudt ham at køre i Danmark, holdleder Steven Andersen har i stedet hentet Tomasz Chrzanowski ind på holdet.

Tomasz Chrzanowski har tidligere i denne sæson kørt et enkelt løb for Outrup hvor han i udematchen mod Esbjerg lavede 7+2 point.

Tomasz er 31 år gammel og kører i hjemlandet Polen for Grudziadz og i Sverige for Dackarna fra Målilla, tilbage i 2005 kørte han et enkelt år som fast mand i Grand Prix serien.

Mens Outrup har måtte skifte ud på holdet kan Holstebros holdleder Erik Villadsen glæde sig over at Aleksandr Lokajev der styrtede i England i søndags har meldt sig klar til Fredagens match han har ikke brækket noget og smerterne i hånden har aftaget så meget at han er klar til at køre igen.

Holstebro
Bjarne Pedersen
Andriej Karpow
Aleksandr Lokajev
Jonas B Andersen
Nikolaj Busk Jakobsen

Outrup
Niels Kr. Iversen
Tomasz Chrzanowski – Erstatter Artur Mroczka
Mads Korneliussen
Claes Nedermark
Marc Randrup

Matchen køres Fredag den 29. juli 2011 med start klokken 18:00.
Sted: Holstebro Speedway Bane - Hesselåvej 41 B, Skave 7500 Holstebro

 
25-07-2011 Tre landsholdskørere mødes i Holstebro

Når Holstebro på fredag d. 29. juli 2011 tager imod Outrup i DANSK METAL Speedway League, vil hele 3 danske landsholdskørere være at finde på banen. Det bliver en match, hvor der vil være meget på spil. Hjemmeholdet, Holstebro kan med en sejr køre sig op på anden pladsen i ligaen. Det gæstende tophold fra Outrup, kan med en sejr bringe sig længere i front i DANSK METAL Speedway League.

Hjemmeholdets holdleder, Erik Villadsen, stiller med holdkaptajn Bjarne Pedersen og de to
ukrainske landsholdskørere Andriej Karpow og Aleksandr Lokajev. Sidst nævnte har søndag været i England for, at deltage i U21VM. Desværre måtte Aleksandr udgå med en skadet hånd efter hans to første heat. I følge holdleder, Erik Villadsen, frygtes det at hånden er brækket men han håber naturligvis det er falsk alarm. Med på holdet er desuden de to danske U19 landsholdskørere Jonas B Andersen og Nikolaj Busk Jakobsen.

Topholdet fra Outrup stiller med Niels Kr. Iversen og Mads Korneliussen, som begge var en del af det danske landshold, i det netop overståede hold VM. De har begge kørt godt i den danske liga og Mads Korneliussen er ligaens i øjeblikket bedste B kører med et snit på 10 point. Outrups holdleder, Steven Andersen, har desværre ikke hans anden sædvanlige B kører, Kenni Larsen, til rådighed. Steven Andersen har i stedet hentet Artur Mroczka, der er 21 år og kommer fra Polen. Artur Mroczka har tidligere i denne sæson kørt to matcher for Outrup, hvor han blandt andet scorede 14 point da holdet i maj vandt med 47-37 over Grindsted. De sidste to på gæsternes hold fra Outrup er Claes Nedermark der kører med stor succes for Newcastle i den engelske liga samt unge Marc Randrup.

Holstebro
Bjarne Pedersen
Andriej Karpow
Aleksandr Lokajev
Jonas B Andersen
Nikolaj Busk Jakobsen

Outrup
Niels Kr. Iversen
Artur Mroczka
Mads Korneliussen
Claes Nedermark
Marc Randrup

Matchen køres Fredag den 29. juli 2011 med start klokken 18:00.
Sted: Holstebro Speedway Bane - Hesselåvej 41 B, Skave 7500 Holstebro

 
24-07-2011 Sommerferien er slut!!

Efter 3 ugers sommerferie er der onsdag igen gang i DANSK METAL Speedway League når Vojens på hjemmebane tager i mod Fjelsted som desperat kæmper for at komme væk fra sidste pladsen der betyder nedrykning.

Løbet skulle egentlig have været kørt i April, men dengang måtte Vojens udsætte sæsonstartern da de pludselig fik uventede økonomiske udfordringer, men det er glemt nu, for efter en svær start har Ib Christensens tropper vundet 3 af de sidste 5 løb og ligger nu på en femte plads i ligaen.

For gæsterne ser det straks værre ud, kun en sejr er bet blevet til i de første 6 løb, men den kom over netop Vojens da de var på besøg på Fyn, 44-43 blev det til for fynboerne der stiller stærkt op til onsdagens løb, Som topnavn har Morten Svendsen den tidligere Grand Prix kører Magnus Zetterströn, med sig fra Sverige han har Linus Sundström og Oliver Berntzon som tidligere har haft hjemmebane i Vojens og de sidste uger har været rigtig god speedway i den svenske liga, Oliver afløser Simon Nielsen. Der er Come back til Peter Kildemand der har været ude med en skadet skulder, sidste mand på holdet er Tommy Pedersen.

Hjemmeholdet stiller med Hans Andersen som er ved at finde formen efter hans brækkede ankel, samt de to U21 stjerner Mikkel B Jensen og Michael Jepsen Jensen der søndag eftermiddag i Poole i England debutere i U21VM sammenhæng.

De sidste to på holder er Klaus Jakobsen der i år virkelig har leveret nogle gode løb for Vojens, Kenni Nissen der fik debut lige inden sommerferien med 6+2 point da Vojens vandt med 48-36 i Esbjerg.

VOJENS:
Hans Andersen (A)
Michael Jepsen Jensen (B)
Mikkel B Jensen (B)
Klaus Jakobsen (D)
Kenni Nissen (D)

FJELSTED:
Magnus Zetterström (A)
Linus Sundström (B)
Peter Kildemand (B)
Oliver Berntzon (C)
Tommy Pedersen (D)

Matchen køres onsdag den 27. juli 2011 med start klokken 19:00.
Sted: Vojens Speedway Center, Tinglykke 9, 6500 Vojens.

 
06-07-2011 Ib Pedersen har fået fem på stribe

Esbjergs holdleder Ib Pedersen, der også går under betegnelsen "Danmarks bedst-betalte holdleder" bør muligvis begynde at overveje et karriereskift efter at vestjyderne har tabt de seneste fem matcher.

Efter fem nederlag på stribe skal han glæde sig over, at det ikke er en fodboldklub han er træner for, i det tilfælde ville sædet være nærmest glohedt på nuværende tidspunkt.

Speedway-league.com vil dog opfordre Ib Pedersen til at overveje en fremtid indenfor brætspil - måske kan han videreudvikle det kendte spil "fire på stribe" til fremover at hedde "fem på stribe".

 
06-07-2011 Sorte skyer over Esbjerg

Da den udsatte match mellem Esbjerg og Holsted i aftes skulle afvikles på Korskro-banen i Esbjerg var vejrguderne endnu en gang ilde stemt.

En lille times tid før match-start stod regnen ned i lårtykke stråler og det var svært at tro, at matchen ville blive gennemført.

Men pludselig stoppede regnen og efter en effektiv præparering af banen kunne matchen startes med en lille times forsinkelse.

Trods opklaring fra vest hænger der dog fortsat sorte skyer over Esbjerg MotorSport, der led det femte nederlag på stribe, da resultattavlen efter de 14 heat viste 38-48 i favør for gæsterne fra Holsted.

Vinderholdet fra Holsted: Fra venstre Grzegorz Walasek, Nicolai Klindt, Henrik Møller, Christian Agö, Patrick Hougaard og vikarierende holdleder Hans Chr. Schack

(Foto: Benny Skou)

Esbjergs nederlag blev dog større end nødvendigt, da holdets finske kører Joonas Kylmäkorpi blev skadet i hans tredje heat, hvilket svækkede Esbjergs hold betydeligt.

Da Esbjerg midt i matchen forsøgte at komme tilbage ved at indsætte såvel Leon Madsen som joker samt Adrian Miedzinski som taktisk reserve, var det Holsteds D-kører Henrik Møller, der tog fusen på alle og vandt heatet.

Matchens topscorer Nicolai Klindt i front

(Foto: Benny Skou)

Den flotteste aktion var publikum dog vidner til i heat 13, hvor Esbjergs Steen Jensen i bedste Tomasz Gollob stil kørte forbi modstanderne langs barrieren og dermed sikrede en heatsejr til Esbjerg - da var det bare for sent.

Dagens resultat:

Esbjerg MotorSport

38

Holsted Speedway Klub

48

Adrian Miedzinski (A)

10+1

Grzegorz Walasek (A)

12+3

Joonas Kylmäkorpi (B)

3

Patrick Hougaard (B)

14

Leon Madsen (B)

14

Nicolai Klindt (B)

14+2

Steen Jensen (C)

6+1

Christian Agö (C)

4

Kasper Lykke (D)

5

Henrik Møller (D)

4

Esbjergs Steen Jensen blev kåret som "Dagens Fighter"

(Foto: Benny Skou)

Esbjergs Steen Jensen blev ikke mindst på grund af indsatsen i heat 13 kåret som "Dagens Fighter".

 
06-07-2011 Mads Skov fritstillet i Grindsted

Mads Skov startede sæsonen 2011 uden en ligaklub, men hurtigt kom Grindsted på banen og indlemmede Mads Skov i klubbens bruttotrup.

Sidenhen har Grindsted også hentet Jesper Kristiansen i Vojens og nu er der ikke længere plads til Mads Skov, som efter eget ønske er blevet fritstillet i Grindsted.

Dermed har Mads Skov mulighed for at bruge sommerferien til at finde en ny ligaklub.

 
05-07-2011

Esbjerg og Holsted vil begge have medaljer

Når Esbjerg og Holsted onsdag mødes i DANSK METAL Speedway League står der mere end æren og to matchpoint på spil – begge klubber har en klar målsætning om medaljer i 2011, men for taberen af onsdagens opgør, kan det blive en endog meget svær opgave.

De to klubber har begge kørt syv matcher, men kun hentet tre sejre hver. Holsteds seneste sejr var i øvrigt mod netop Esbjerg, som håber på revanche onsdag aften.

Begge hold må stille op uden deres foretrukne nummer et – Holsteds Nicki Pedersen skal køre løb i England mens Esbjergs svenske top-kører Andreas Jonsson er optaget af løb i Polen.

Nicki Pedersen bliver erstattet af polske Grzegorz Walasek, som viste stor form i weekenden, hvor han vandt den ene af weekendens GP-kvalifikationsløb.

På Esbjergs hold har rygterne ville vide, at Sebastian Ulamek skulle køre matchen efter han var blevet fritstillet i Fjelsted, men på holdkortet fra holdleder Ib Pedersen står en anden polak, nemlig Adrian Miedzienski.

Matchen giver i øvrigt Esbjergs tilskuere mulighed for at hylde Leon Madsen og Joonas Kylmäkorpi, der i lighed med Holsteds Grzegorz Walasek klarede weekendens kvalifikation og er klar til den afgørende GP Challenge om tre faste pladser i Grand Prix Serien 2012

Holdopstillinger:

Esbjerg MotorSport

Holsted Speedway Klub

Adrian Miedzinski (A)

Grzegorz Walasek (A)

Joonas Kylmäkorpi (B)

Patrick Hougaard (B)

Leon Madsen (B)

Nicolai Klindt (B)

Steen Jensen (C)

Christian Agö (C)

Kasper Lykke (D)

Henrik Møller (D)

Matchen køres onsdag den 6. juli 2011 med start klokken 18:30.

Sted: Korskro Motor Centrum, Tinghedevej, 6715 Esbjerg N.

 
04-07-2011

Bjerre og Grindsted så Hancock og Slangerup tage sejren  

Et rekordstort publikum på godt 1.500 mennesker havde onsdag aften fundet vej til OPTIMERA Speedway Stadion i Grindsted for at se opgøret mellem danske Kenneth Bjerre og øjeblikkets verdens-etter Greg Hancock.

Greg Hancock må oftest kigge bagud for at få øje på konkurrenterne

(Foto: Benny Skou)

Publikum fik fuld valuta for pengene med mange gode og tætte heat mellem Grindsted og Slangerup, men en hjemmesejr fik publikum ikke, da resultattavlen viste 38-49 til gæsterne efter de 14 heat.

Med dagens sejr er Slangerup tæt på at få kontakt med top-holdet fra Outrup

(Foto: Benny Skou)

Slangerup var klart bedste i matchen, hvor kun et enkelt heat faldt ud med fordel til Grindsted, da Kenneth Bjerre som Joker var med til at sikre en 7-2 score i heat nummer ni. Men trods Slangerups dominans formåede Grindsted at hænge på, da mange af dagens heat endte med pointdeling 3-3 mellem de to klubber.

Grindsted muligheder for at overraske mod de forsvarende mestre forsvandt dog som dug for solen, da Kenneth Bjerre i heat 12 kørte hårdt op under Slangerups Jesper B Monberg.

Kenneth Bjerre (rød) har netop ramt Jesper B Monberg (hvid) - kort efter styrter begge kørere

(Foto: Rene Lind Gammelmark)

Jesper B Monberg var tydelig utilfreds med Kenneth Bjerres kørsel og det samme var dommeren, der valgte at udelukke Grindsted-køreren.

Jesper B Monberg vandt efterfølgende omstarten sammen med holdkammerat Greg Hancock – efterfølgende måtte Monberg dog trække sig fra matchen på grund af nakke- og hovedsmerter efter styrtet, men da var sejren en realitet for Slangerup-holdet. 

Holdopstillinger:

Grindsted Speedway Klub

Slangerup Speedway Klub

Kenneth Bjerre (A)

17+1

Greg Hancock (A)

13+1

Henning Bager (C)

2+1

Kenneth Kruse Hansen (B)

9+1

Daniel Pytel (B)

7

Jesper B Monberg(B)

13+1

Lasse Bjerre (B)

5+2

Mikkel Michelsen (D)

2+2

Jesper Kristiansen (D)

7

Nicki Barrett (C)

12+1

Slangerups Nicki Barrett blev efter en fornem indsats fortjent kåret som ”Dagens Fighter”

 
30-06-2011 De danske U19-kører til Nordisk Mesterskab

Lørdag afvikles det Nordiske Mesterskab for U19-kørere i finske Seinäjoki - et løb der samtidigt også er EM Semi Finale.

Danmark havde oprindeligt syv pladser i løbet, men efter flere afbud må Danmark nøjes med at stille med seks mand. Nicklas Porsing har meldt afbud på grund af skade, Lasse Bjerre har meldt afbud på grund af økonomien og Kenni Nissen på grund af personlige årsager.

Trods de mange afbud kan Danmark mønstre seks gode kørere, som alle vil kunne blande sig i toppen.

Største favoritter må siges at være de to Vojens-kørere Michael Jepsen Jensen og Mikkel B Jensen, som begge har store chancer for at komme på podiet, hvilket er et krav, hvis de vil videre til EM-Finalen, da kun de tre bedste fra Finland indløser billet, mens nummer fire ved det Nordiske Mesterskab vil blive reserve ved EM-Finalen.

De øvrige danske deltagere er Slangerups Mikkel Michelsen, Esbjergs Kasper Lykke Nielsen samt de to Holstebro-kørere Jonas B Andersen og Nikolaj Busk Jakobsen.

 
30-06-2011
Greg Hancock gæster atter Danmark

 

Onsdag aften var Greg Hancock med til at sikre Slangerup Speedway Klub en sejr over Nicki Pedersen og Holsted-mandskabet i DANSK METAL Speedway League – mandag aften skal han forsøge at gentage kunststykket, når modstanderen hedder Kenneth Bjerre og Grindsted Speedway Klub.

 

Greg Hancock er klar til at trække i Slangerup-vesten igen på mandag

(Foto: Rene Lind Gammelmark)

 

De forsvarende mestre fra Slangerup stiller med uændret opstilling i forhold til holdet, som besejrede Holsted. Det betyder at holdet udover den amerikanske VM-etter består af Kenneth Kruse Hansen, Jesper B Monberg, Mikkel Michelsen og Nicki Barrett.

 

Det kan dog nemt blive et par trætte B-kørere, som dukker op for Slangerup. Lørdag kører Kenneth Kruse Hansen nemlig GP-kval i Letland, mens Jesper B Monberg deltager i GP-kvallen i Italien og om søndagen har begge kørere løb i Polen, inden kursen kan sættes mod OPTIMERA Speedway Stadion i Grindsted.

 

Hjemmeholdet Grindsted stiller igen med brødrene Kenneth og Lasse Bjerre, som kørte en fantastisk match for klubben onsdag aften mod Fjelsted og der er også genvalg til holdkaptajn Henning Bager og D-kører Jesper Kristiansen, mens Claus Vissing er optaget af løb i England, hvorfor han erstattes af polske Daniel Pytel.

 

Den danske Grand Prix-kører Kenneth Bjerre står igen i spidsen for Grindsted-mandskabet

(Foto: Michael Schmidt)

 

Grindsted håber naturligvis på en sejr, som kan bringe dem længere væk fra bunden i den samlede stilling, mens Slangerup vil bruge sejren i jagten på at forsvare deres DM-titel fra 2010, så der er lagt i kakkelovnen til en spændende match i Grindsted mandag aften.

 

Holdopstillinger:

 

Grindsted Speedway Klub

Slangerup Speedway Klub

Kenneth Bjerre (A)

Greg Hancock (A)

Henning Bager (C)

Kenneth Kruse Hansen (B)

Daniel Pytel (B)

Jesper B Monberg(B)

Lasse Bjerre (B)

Mikkel Michelsen (D)

Jesper Kristiansen (D)

Nicki Barrett (C)

 

Matchen køres mandag den 4. juli 2011 med start klokken 18:30.

 

Sted: OPTIMERA Speedway Center, Blåbjergvej 1, 7200 Grindsted
 
30-06-2011 Otte danskere i kamp om Grand Prix-pladser

Otte danskere er fortsat i spil omkring de tre pladser til næste års Grand Prix Serie, når der i weekenden køres tre semi-finaler i kvalifikationssystemet.

I lettiske Daugavpils skal Kenneth Kruse Hansen og Hans Andersen i aktion, mens Nicolai Klindt er reserve i løbet

I Gorican i Kroatien skal Leon Madsen og Niels Kr. Iversen forsøge at kører sig i top 5, mens de sidste tre danskere skal i aktion i italienske Lonigo - de tre danske deltagere i Italien er Jesper B Monberg, Bjarne Pedersen og Peter Kildemand.

For alle kørerne gælder det om at komme i top 5, som får adgang til den endelige kvalifikationsfinale i svenske Vetlanda den 20. august, hvor de tre bedste kørere vil indløse billet til Grand Prix Serien 2012

 
29-06-2011 Greg Hancock slog atter Nicki Pedersen

Holsteds holdkaptajn Nicki Pedersen var onsdag aften ude efter revanche mod øjeblikkets VM-etter Greg Hancock, da de to tørnede sammen i DANSK METAL Speedway League i opgøret mellem Holsted og Slangerup.

Der var tæt kørsel mellem Nicki Pedersen (blå) og Greg Hancock (gul) i flere af dagens heat

(foto: John Bo Jensen)

Og det startede godt for Nicki Pedersen, der besejrede Greg Hancock i de to første indbyrdes heat, men derefter havde den erfarne amerikaner luret Nicki Pedersen af og amerikaneren vandt de efterfølgende tre heat over Nicki Pedersen og var dermed afgørende for Slangerups sejr over Holsted.

Greg Hancock havde også overskud til at hilse på Holsteds 50cc-kørere, som kørte opvisning i pausen

(Foto: John Bo Jensen)

39-45 viste resultattavlen efter de 14 heat og selvom Slangerups sejr var fortjent, var den muligvis et par point for stor, hvilket bedst kan forklares ved at give et lille udpluk af stillingen i løbet af matchen: 12-12, 18-18, 27-27, 33-33 - ja det var en tæt og spændende match, som virkelig gav det 2.252 store publikum fuld valuta for pengene.

Vinderne fra Slangerup - fra venstre Nicki Barrett, Mikkel Michelsen, Jesper B Monberg, Kenneth Kruse Hansen, Greg Hancock og holdleder Lars Munkedal.

(Foto: John Bo Jensen)

Holsted var naturligvis hårdt ramt af afbud fra Patrick Hougaard og erstatningen Kevin Wölbert var ikke i nærheden af at kunne blande sig i matchen. Men omvendt havde Slangerups holdkaptajn Jesper B Monberg ligeledes en rigtig skidt dag, hvilket gjorde at bunden hos de to hold blev afgørende - og her var Slangerups unge Mikkel Michelsen i særklasse og med fire heatsejre var han en afgørende faktor for Slangerups sejr.

Nicolai Klindt udstyret som en anden "Byggemand Bob" med præmier fra Dansk Metal og ProBuilder efter kåringen som "Dagens Fighter"

(Foto: John Bo Jensen)

Holdopstillinger:

 

Holsted Speedway Klub

Slangerup Speedway Klub

Nicki Pedersen (A)

12+1

Greg Hancock (A)

13+1

Kevin Wölbert (B)

4+1

Kenneth Kruse Hansen (B)

11+4

Nicolai Klindt (B)

14

Jesper B Monberg (B)

4+2

Morten Risager (C)

5+3

Mikkel Michelsen (D)

12

Henrik Møller (D)

4+1

Nicki Barrett (C)

5
 
29-06-2011 De unge Vojens-kørere gav tørre tæsk til Esbjerg

Esbjerg har længe lignet en seriøs medaljekandidat i DANSK METAL Speedway League, men i dag kom en flok sønderjyske teenagere fra Vojens forbi Korskro-banen i Esbjerg og så var det hjemmeholdet, der mest af alt lignede en flok skoledrenge.

Vojens var godt nok anført af den rutinerede Hans Andersen, men ellers bestod holdet af fire U19-kørere (kørere under 19 år), men alligevel sejrede de sønderjyske gæster, da de scorede 48 point mod hjemmeholdets 36 point.

Vinderne fra Vojens - fra venstre holdleder Ib Christiansen, Hans Andersen, Thomas Jørgensen, Kenni Nissen, Mikkel B Jensen og Michael Jepsen Jensen

(foto: Benny Skou)

"Turneringen startede ellers så godt, men nu har vi tabt fire matcher i streg - det har jeg sgu aldrig prøvet før", sagde Esbjergs holdleder Ib Pedersen og lovede udskiftninger på holdet inden hjemmematchen mod Holsted den 6. juli.

På Esbjerg-holdet var det særligt C- og D-køreren der skuffede, da Peter Juul og Kasper Lykke kun scorede tre point tilsammen, men også Andreas Jonssons pointhøst var under normal standart, da han måtte udgå af de sidste to heat med maskinproblemer.

Den svenske Grand Prix-stjerne Andreas Jonsson kunne ikke få cyklerne til at fungere

(Foto: Benny Skou)

Hos gæsterne fra Vojens var det Hans Andersen, der gik forrest med 15+1 point, men alle kørerne fra Vojens var godt repræsenteret på scoringslisten og sejren kom i hus på en solid holdindsats.

Debutanten Kenni Nissen, som undervejs sikrede sig en heatsejr, blev kåret som "Dagens Fighter"

(Foto: Benny Skou)

 Holdopstillinger: 

Esbjerg MotorSport

Vojens Speedway Klub

Andreas Jonsson (A)

11+2

Hans Andersen (A)

15+1

Leon Madsen (B)

10+1

Michael Jepsen Jensen (B)

12+2

Joonas Kylmäkorpi (B)

12

Mikkel B Jensen (B)

9+1

Peter Juul (C)

1+1

Thomas Jørgensen (C)

6+2

Kasper Lykke Nielsen (D)

2

Kenni Nissen (D)

6+2
 
29-06-2011 Brødrene Bjerre vandt for Grindsted

Der var bundopgør onsdag aften i Fjelsted, hvor hjemmeholdet tog i mod gæsterne fra Grindsted - og der var stor gæstfrihed, da hjemmeholdet lod gæsterne løbe med sejren, da pointtavlen efter sidste heat viste 39-45.

Vinderne fra Grindsted - bagerst Jesper Kristiansen, Claus Vissing og Henning Bager - foran Lasse Bjerre, holdleder Jens Erik "Basse" Nielsen og Kenneth Bjerre.

(Foto: Michael Schmidt)

For gæsterne var det i særdeleshed de to Bjerre-brødre, der hev sejren i land. Grand Prix-kører Kenneth Bjerre gik forrest med maksimum 18 point, mens lillebror Lasse Bjerre fulgte godt efter med 14+2 point.

Brødrene Lasse og Kenneth Bjerre var til at få øje på - dels med deres neongule dragter og cykler, men primært som dagens to bedste kørere.

(Foto: Michael Schmidt)

Også Grindsteds nye D-kører Jesper Kristiansen skal fremhæves for hans 9+1 point, mens både Henning Bager og Claus Vissing skuffede med henholdsvis 3 og 1 point.

Jesper Kristiansen (forrest) kørte en flot debut-match for Grindsted. Bemærk i øvrigt at begge Grindsted-kørere bar hvid hjelmfarve i heat 6 - en forseelse der kostede Claus Vissing en udelukkelse

(Foto: Michael Schmidt)

Hjemmeholdet var dog også svært uheldige, da Magnus Zetterström fik maskinproblemer i første heat, for derefter at styrte i sit tredje heat, hvorefter han stærkt forslået måtte udgå af matchen.

I heat 7 gik det galt for Magnus Zetterström, da han forsøgte at køre udenom Kenneth Bjerre

(Foto: Michael Schmidt)

"Vi havde desværre bare alle uheld i dag - og med Zetterström på holdet havde vi også vundet matchen", sagde en ærgerlig holdleder Morten Svendsen efter matchen.

Med nederlaget er Fjelsted nu isoleret i bundet af DANSK METAL Speedway League og holdet har brug for point, når holdet atter skal i aktion efter sommerferien.

Fjelsted Tommy Pedersen blev kåret til "Dagens Fighter" og fik overrakt en gave fra ligaens hovedsponsor Dansk Metal.

(Foto: Michael Schmidt)

Scorer:

 

Fjelsted Speedway Klub

Grindsted Speedway Klub

Magnus Zetterström (A)

2+2

Kenneth Bjerre (A)

18

Linus Sundström (B)

15+1

Henning Bager (C)

3

Peter Kildemand (B)

12+1

Claus Vissing (B)

1

Simon Nielsen (C)

4+1

Lasse Bjerre (B)

14+2

Tommy Pedersen (D)

6

Jesper Kristiansen (D)

9+1
 
28-06-2011 Nicki Pedersen og Greg Hancock viser storform

I lørdags sluttede de som nummer et og to i det britiske Grand Prix i Cardiff, i dag var de klart bedste kørere i Elit Serien i Sverige og i morgen holder de skulder ved skulder i ligaopgøret mellem Holsted og Slangerup.

Kørerne er naturligvis verdens-etteren Greg Hancock og Holsteds kaptajn Nicki Pedersen. Begge kørere mistede blot et enekerlt point, da de kørte i hver sin match i Sverige her til aften.

Nicki Pedersen førte sin nye klub Vargarna til storsejr over sin gamle klub Lejonen og Pedersen scorede 14 ud af 15 mulige point - det tabte point blev sat til mod Kenneth Bjerre.

Greg hancock imponerede på samme vis ved også kun at miste et enkelt point, da han scorede 17 ud af 18 mulige i Piraternas sejr over Hammarby.

I morgen vil en af de to kørere tabe mere end et point - for de to stjerner skal mødes minimum fire gange i morgendagens opgør.

Holdopstillinger:

 

Holsted Speedway Klub

Slangerup Speedway Klub

Nicki Pedersen (A)

Greg Hancock (A)

Kevin Wölbert (B)

Kenneth Kruse Hansen (B)

Nicolai Klindt (B)

Jesper B Monberg (B)

Morten Risager (C)

Mikkel Michelsen (D)

Henrik Møller (D)

Nicki Barrett (C)

 

Matchen køres onsdag den 29. juni 2011 med start klokken 19:00.

 

Sted: Holsted Speedway Center, Hedevejen 1, 6670 Holsted.

 
28-06-2011 Vojens ramt af skadesafbud - giver debut til Kenni Nissen

Vojens-køreren Klaus Jakobsen har måtte melde afbud til til morgendagens udematch mod Esbjerg på grund af en skade, han pådrog sig i lørdagens match i 1. division for Glumsø.

Afbuddet gav ekstra arbejde til holdleder Ib Christiansen, der pludselig stod uden D-kører, da han netop har fritstillet Jester Kristiansen, som hurtigt skiftede til Grindsted.

Vojens har dog fundet afløseren på holdet eget hold i 1. division, hvor Kenni Nissen i år er oprykker på 500cc-klassen. Kenni har netop kørt de påkrævede syv matcher i Danmarksturneringen og får dermed sin ligadebut i morgendagens opgør mellem Esbjerg og Vojens.

 Holdopstillinger: 

Esbjerg MotorSport

Vojens Speedway Klub

Andreas Jonsson (A)

Hans Andersen (A)

Leon Madsen (B)

Michael Jepsen Jensen (B)

Joonas Kylmäkorpi (B)

Mikkel B Jensen (B)

Peter Juul (C)

Thomas Jørgensen (C)

Kasper Lykke Nielsen (D)

Kenni Nissen (D)

 

Matchen køres onsdag den 29. juni 2011 med start klokken 18:30.

 

Sted: Korskro MotorCentrum, Tinghedevej, 6715 Esbjerg N.
 
27-06-2011
Grand Prix-kørerne indtager Danmark

 

Det er kun godt 14 dage siden, der blev afviklet Speedway Grand Prix i PARKEN, men verdens bedste speedway-kørere må være begejstret for Danmark, for på onsdag vender en række af dem tilbage for at besøge vores lille kongerige.

 

Ud af de otte kørere, som lørdag aften kvalificerede sig til semi-finalerne ved Grand Prix’et i Cardiff, vil fem af dem holde klar ved startsnoren i DANSK METAL Speedway League, når der onsdag aften afvikles tre matcher.

 

Det fornemste besøg finder sted i Holsted, hvor øjeblikkets VM-etter og vinderen af lørdagens Grand Prix, amerikanske Greg Hancock, er klar til at udfordre hjemmeholdets Nicki Pedersen. Dermed får Nicki Pedersen muligheder for at revanchere sig i forhold til lørdagens finalenederlag til den amerikanske veteran.

 

I Fjelsted er hjemmeholdet anført af svenske Magnus Zetterström, der greb chancen som reserve i Cardiff og kvitterede med en placering som nummer syv – en plads bedre end danske Kenneth Bjerre, hvis optræden i Cardiff sluttede, da han sprængte starttapen. Netop Kenneth Bjerre bliver Zetterströms direkte modstander onsdag aften.

 

Sidste Grand Prix-kører som skal i aktion onsdag aften bliver svenske Andreas Jonsson, som kører for Esbjerg. Jonsson modstander er ikke Grand Prix-kører i år, men har tidligere været med i serien og håber også at vende tilbage, nemlig danske Hans Andersen.

 

Læs mere om de tre matcher herunder.

 
27-06-2011

Holsted – Slangerup

Nicki Pedersen vs Greg Hancock

 

Lørdag aften tabte Nicki Pedersen finalen ved det Britiske Grand Prix i Cardiff til øjeblikkets VM-etter Greg Hancock, mens onsdag aften kan Holsted-kaptajnen få revanche, når de to stjerner mødes i ligamatchen mellem Holsted og Slangerup.’

 

De to klubber har de seneste fire år skiftedes til at vinde det danske mesterskab og igen i år er begge klubber med fremme i kampen om medaljerne.

 

Gæsterne fra Slangerup stiller i absolut stærkeste opstilling, men hjemmeholdet må undvære Patrick Hougaard, som er optaget af løb i England. Trods savnet af Hougaard er det et slagkraftigt hjemmehold, der foruden Nicki Pedersen blandt andet består af Nicolai Klindt, der i denne sæson nærmest har været flyvende på hjemmebanen for Holsted.

 

Greg Hancock kan dog også glæde sig over at have gode holdkammerater med til opgøret i Holsted. Specielt Slangerup-kaptajnen Jesper B Monberg, som på det seneste har vist imponerende kørsel og samtidigt har et godt kendskab til banen i Holsted, kan vise sig som et stærkt kort for gæsterne.

 

Holdopstillinger:

 

Holsted Speedway Klub

Slangerup Speedway Klub

Nicki Pedersen (A)

Greg Hancock (A)

Kevin Wölbert (B)

Kenneth Kruse Hansen (B)

Nicolai Klindt (B)

Jesper B Monberg (B)

Morten Risager (C)

Mikkel Michelsen (D)

Henrik Møller (D)

Nicki Barrett (C)

 

Matchen køres onsdag den 29. juni 2011 med start klokken 19:00.

 

Sted: Holsted Speedway Center, Hedevejen 1, 6670 Holsted.

 
27-06-2011

Fjelsted – Grindsted

Magnus Zetterström vs Kenneth Bjerre

 

Ungdommen mod eller erfaring og rutine – hvad tæller mest i speedway?

 

Et kig på VM-stillingen beretter om to herre på 41 år, der ligger nummer et og to, så noget tyder på at erfaring er en meget vigtig ingrediens i opskriften på succes i slagger-sporten.

 

Onsdag aften mødes en af sportens mest erfarne den 39-årige svenske Magnus Zetterström med den 13 år yngre Kenneth Bjerre. Både Bjerre og Zetterstöm nåede semi-finalen ved det seneste Grand Prix i Cardiff, men her tog de øvrige deltagere først af sted med Bjerre, da han kørte i snoren og i omstarten måtte Zetterström se sig distanceret af Nicki Pedersen og Chris Holder.

 

Inden Bjerre kørte i startsnoren, havde han dog taget point fra Zetterström i heat 19, så det er måske Bjerre der har det lille psykiske overtag, når de to onsdag aften mødes fire – fem gange ved startsnoren i Fjelsted.

 

Foruden kampen mellem de to stjerner bliver matchen onsdag aften også en kamp om at komme væk fra bunden i DANSK METAL Speedway League. Begge hold har kun formået at hente en enkelt sejr i år og de indtager dermed de to nederste pladser i den samlede stilling.

 

Holdopstillinger:

 

Fjelsted Speedway Klub

Grindsted Speedway Klub

Magnus Zetterström (A)

Kenneth Bjerre (A)

Linus Sundström (B)

Henning Bager (C)

Peter Kildemand (B)

Claus Vissing (B)

Simon Nielsen (C)

Lasse Bjerre (B)

Tommy Pedersen (D)

Jesper Kristiansen (D)

 

Matchen køres onsdag den 29. juni 2011 med start klokken 18:30.

 

Sted: Fjelsted Speedway Center, Ridderstien 31, 5463 Harndrup.

 
27-06-2011

Esbjerg – Vojens

Andreas Jonsson i spidsen for Esbjerg

 

For blot en uge siden tabte Esbjerg i Vojens med 47-40 – en nederlag på syv point, som vestjyderne vil gøre alt for at vende til en sejr på minimum otte point, så klubben bliver tildelt det vigtige bonuspoint, der tilfalder den samlede vinder efter to hold har mødt hinanden ude og hjemme.

 

Da Esbjerg var på besøg i Vojens manglede de deres svenske es Andreas Jonsson, men holdleder Ib Pedersen satte sin lid til den polske top-kører Adrian Miedzinski.

 

”Det gik jo desværre slet ikke, så naturligvis er vi glade for nu at have Andreas tilbage på holdet”, udtaler holdleder Ib Pedersen til speedway-league.com.

 

Miedzinski var dog ikke ene om at skuffe i Vojens – også Esbjergs finske kører Joonas Kylmäkorpi havde en skidt aften, men han har fundet nåde hos holdlederen og har fået genvalg, hvilket naturligvis også gælder Leon Madsen, der var flyvende for Esbjerg i sidste uge.

 

Mens Esbjerg har skiftet ud på et par pladser i forhold til nederlaget i sidste uge, stiller Vojens med uændret hold, hvilket betyder, at Jonssons direkte modstander bliver Hans Andersen, mens Esbjergs B-kørere skal prøve kræfter med de to unge talenter Mikkel B Jensen og Michael Jepsen Jensen. 

 

Holdopstillinger:

 

Esbjerg MotorSport

Vojens Speedway Klub

Andreas Jonsson (A)

Hans Andersen (A)

Leon Madsen (B)

Michael Jepsen Jensen (B)

Joonas Kylmäkorpi (B)

Mikkel B Jensen (B)

Peter Juul (C)

Klaus Jakobsen (D)

Kasper Lykke Nielsen (D)

Thomas Jørgensen (C)

 

Matchen køres onsdag den 29. juni 2011 med start klokken 18:30.

 

Sted: Korskro MotorCentrum, Tinghedevej, 6715 Esbjerg N.
 
26-06-2011 Endnu to kørere fritstillet i deres klub

Fjelsted har fritstillet deres tidligere holdkaptajn Sebastian Ulamek. Dermed er den tidligere Grand Prix-kører klar til at finde en dansk klub.

Ulamek har igennem årene været en stor profil i dansk speedway og har gennem de sidste fire år konstant været placeret i top 10 på den danske rangliste. De seneste to sæsoner har han været den mest scorende kører i den danske liga med 199 point i 2009 og 180 point i 2010.

Det skal blive spændende at se, hvilken ny klub, der får glæde af den rutinerede polak.

I Vojens har man valgt at fritstille D-køreren Jesper Kristiansen, som allerede har indgået en ny aftale med Grindsted, som han skal køre for på onsdag.

Dermed skal forvirringen nok blive komplet, når Grindsted nu råder over begge Jesper Kristiansen'erne i dansk speedway.

 
25-06-2011 Fem Grand Prix-kørere klar til Danmark på onsdag

Når der onsdag køres tre matcher i DANSK METAL Speedway League, vil der være deltagelse af ikke mindre end fem af Grand Prix-kørerne, som i aften skal drøne rundt på ovalen på Millennium Stadion i Cardiff.

I Holsted mødes Nicki Pedersen og Greg Hancock, når hjemmeholdet tager i mod Slangerup.

I Fjelsted er det Grand Prix-reserven Magnus Zetterström, der skal op i mod Kenneth Bjerre, når fynboerne møder Grindsted.

Endelig skal der også køres i Esbjerg, hvor hjemmeholdet er anført af svenske Andreas Jonsson. Esbjergs modstandere Vojens er eneste hold uden en aktiv GP-kører, men han dog mønstre en tidligere, da det bliver Hans Andersen, der kommer til at stå som direkte modstander til Jonsson.

I aften kl. 18.00 kan du på TV3+ varme lidt op til onsdagens liga-matcher, når der sendes Grand Prix fra Cardiff.

Heatskema til aftenens Grand Prix kan downloades her.

 
25-06-2011 Kæmpe-sejr til Outrup over Vojens

Godt nok var Vojens ramt af afbud op til udematchen mod Outrup, men at holdet skulle tabe 62-23 havde ingen vist regnet med.

Med storsejren var Outrup tæt på at nå rekorden for alle tiders største sejr i den danske liga - rekorden er på 64-22 og stammer fra 2007, hvor Holsted sejrede over Brovst.

Outrup vandt samtlige 14 heat og hvis reglerne havde tilladt det, kunne matchen nem været blevet stoppet før tid.

"Jeg ønskede hurtigt, at der var tale om en boksekamp - så kunne jeg nemlig have smidt håndklædet i ringen og vi havde sluppet for at få yderligere tæsk", sagde holdleder Ib Christiansen fra Vojens.

Særligt blev der uddelt tæsk til de polske gæstekørere på Vojens-holdet - de to gæster formåede blot at score et enkelt point hver.

På hjemmeholdet var der naturligvis flotte point-scorer til alle mand, men kun Kenni larsen formåede at lave et maksimum, hvorimod landsholdskørerne Niels Kr. Iversen og Mads Korneliussen begge måtte se sig slået en enkelt gang af gæsternes Michael Jepsen Jensen.

Score:

 

Outrup Speedway Club

Vojens Speedway Klub

Niels Kr. Iversen (A)

14+2

Michael Jepsen Jensen (B)

10

Kenni larsen (B)

17+1

Mariusz Frankow (B)

1

Mads Korneliussen (B)

15+1

Pawel Miesiac (B)

1

Claes Nedermark (C)

9+2

Klaus Jakobsen (D)

5

Marc Randrup (D)

7+1

Thomas Jørgensen (C)

6+1

 

Outrups nye D-kører Marc Randrup blev efter matchen kåret som ”Dagens Fighter”
 
25-06-2011 Holstebro vandt returopgøret mod Holsted

Holstebro blander sig for alvor i toppen af DANSK METAL Speedway League og med en sejr fredag aften på 45-39 over Holsted er klubben nu med helt fremme.

Godt nok manglede Holsted Nicki Pedersen, mens hans afløser Troy Batchelot leverede en flot indsats, men resten af Holsted mandskabet virkede ikke skarpt nok - eller også var det bare Holstebro-kørerne som var bedre.

Holstebro fik dog ikke den bedste start på matchen - godt nok blev pointene delt 3-3 i første heat, men derefter vandt Holsted 5-1 i andet heat og da Bjarne Pedersen blev udelukket i heat 4, var der nervøsitet at spore hos størstedelen af de knapt 1.000 tilskuere. Men ukrainske Andriej Karpow vandt omstarten og derfra var Holstebro i konstant kontrol resten af matchen.

På Holstebro-holdet leverede alle kørere en flot indsats og alle bidragede undervejs med heatsejre - specielt var det dejligt at se Nikolaj Busk Jakobsen, som viste, at han har fundet farten i cyklerne, inden han næste weekend drager til Finland for at køre U19 EM Semi Finale - et løb som også Jonas B Andersen deltager i.

Score:

 

Holstebro Speedway Klub

Holsted Speedway Klub

Bjarne Pedersen (A)

12+1

Troy Batchelor (A)

17

Aleksandr Lokajev (B)

11+2

Patrick Hougaard (B)

8+1

Andriej Karpow (B)

11+2

Nicolai Klindt (B)

9+1

Jonas B Andersen (D)

4

Morten Risager (C)

5+1

Nikolaj Busk Jakobsen (D)

7+2

Patrick Bjerregaard (D)

0

 

Hjemmeholdets Nikolaj Busk Jakobsen blev efter matchen kåret som ”Dagens Fighter”
 
24-06-2011 Heatskema til Grand Prix'et i Cardiff

Når årets femte Grand Prix køres i morgen i Cardiff, bliver det med deltagelse af endnu en kører fra DANSK METAL Speedway League.

Svenske Magnus Zetterström, der kører for Fjelsted Speedway Klub, er med som ordinær kører i stedet for Artem Laguta.

Bemærk at Grand Prix'et i Cardiff køres allerede kl. 17.00 lokal tid, hvilket vil sige klokken 18.00 dansk tid.

Heatskema kan findes her.

 
24-06-2011 Tre nye kørere er blevet kategoriseret

Yderligere tre udenlandske kørere er blevet kategoriseret og er dermed klar til at køre i DANSK METAL Speedway League.

De tre er tyske Marco Gaschka, som er blevet C-kører samt de to russere Ilia Czalow og Artem Vodyakov, der begge er blevet B-kørere.

Husk, du kan altid se den senest opdateret liste over kategoriserede kørere her.

 
23-06-2011
Svækket Vojens-hold skal på besøg hos topholdet Outrup

 

Ligamandskabet fra Vojens gæster fredag aften topholdet Outrup – og selvom Vojens kommer med to sejre i bagagen fra de seneste liga-matcher, kan det blive en svær opgave for sønderjyderne.

 

Vojens må nemlig undvære sine to største profiler til matchen mod Outrup.

 

Mikkel B Jensen skal til Polen, hvor han lørdag deltager i VM Semi Finalen for kørere under 21 år og også Hans Andersen har meldt afbud til fredagens match.

 

Derfor stiller holdleder Ib Christiansen med to nye polakker på holdet – et sats der kan gå begge veje, da mange af de polske kørere har ry for at være humør-kørere – forstået på den måde at endten får de en god start på matchen og levere flotte resultater hele f´dagen, men også den omvente situation er en risiko.

 

Mens Vojens har mandskabs-problemer kan Outrups holdleder Steven Andersen mønstre et hold i absolut stærkeste opstilling, hvilket vil sige med Niels Kr. Iversen som A-kører flankeret af de to formstærke B-kørere Mads Korneliussen og Kenni Larsen.

 

De to klubber har kørt sæsonens første indbyrdes opgør, som endte med en sejr på fire point til Outrup. Det betyder, at Vojens skal vinde udebane-matchen for at gøre sig forhåbninger om bonuspointet.

 

Holdopstillinger:

Outrup Speedway Club

Vojens Speedway Klub

Niels Kr. Iversen (A)

Michael Jepsen Jensen (B)

Kenni Larsen (B)

Mariusz Frankow (B)

Mads Korneliussen (B)

Pawel Miesiac (B)

Claes Nedermark (C)

Klaus Jakobsen (D)

Marc Randrup (D)

Thomas Jørgensen (D)

 

Matchen køres fredag den 24. juni 2011 med start klokken 19:00.

 

Sted: Outrup Speedway Center, Hennevej 35, 6855 Outrup.

 
23-06-2011

Holsted atter uden Nicki Pedersen

 

Tidligere på sæsonen kørte Holstebro uafgjort på udebane i Holsted og fredag aften venter de to klubbers retur-møde, når Holsted gæster Holstebro Speedway Stadion.

 

Det bliver dog et Holsted-hold uden holdkaptajn Nicki Pedersen, som naturligvis er i Cardiff til lørdagens britiske Grand Prix.

 

”Vi må da håbe at Bjarne Pedersen snart kommer med i Grand Prix’et igen – for så kan det være at Holstebros hjemmepublikum ikke længere skal snydes for at se de bedste speedway-kørere i aktion”, siger Holsteds holdleder Rudi Steen Hansen, som ærgrer sig over, at flere danske ligaløb er placeret i de weekender, hvor der også køres Grand Prix’er.

 

Selvom Holsted ærgrer sig over savnet af Nicki Pedersen, er der omvendt glæde i lejren over, at fredagens match vil byde på come-back for både Patrick Hougaard og Morten Risager, som har været ude med skader.

 

Hjemmeholdet Holstebro stiller naturligvis med holdkaptajn Bjarne Pedersen, og ligeså naturligt er han flankeret af de to ukrainske kørere Aleksandr Lokajev og Andriej Karpow.

 

Da de to klubbers første møde i sæsonen endte uafgjort, vil vinderen af fredagens match få et ekstra bonuspoint – skulle matchen igen ende uafgjort, vil der blive kørt et ekstra heat, som afgør, hvilket hold, der skal have det ekstra point

 

Holdopstillinger:

 

Holstebro Speedway Klub

Holsted Speedway Klub

Bjarne Pederrsen (A)

Troy Batchelor (A)

Aleksandr Lokajev (B)

Patrick Hougaard (B)

Andriej Karpow (B)

Nicolai Klindt (B)

Jonas B Andersen (D)

Morten Risager (C)

Nikolaj Busk Jakobsen (D)

Patrick Bjerregaard (D)

 

Matchen køres fredag den 24. juni 2011 med start klokken 18:00.

 

Sted: Holstebro Speedway Stadion,Hesselåvej 41B, 7500 Holstebro.

 
22-06-2011
Esbjergs kørere floppede, da Vojens vandt

 

Esbjerg sank nogle pladser i den samlede stilling, da holdet onsdag aften tabte med 47-40 på udebane i Vojens.

 

Vinder-holdet fra Vojens - fra venstre Hans Andersen, Michael Jepsen Jensen, Klaus Jakobsen holdleder Ib Christiansen, foran Mikkel B Jensen og Thomas Jørgensen.

(Foto: John Bo Jensen)

 

Holdkaptajn Leon Madsen var ellers flyvende for Esbjerg og scorede 23 ud af 24 mulige point, men lige meget hjalp det, for Esbjergs øvrige top-kørere leverede slet ikke varen.

 

”Adrian Miedzinski og Joonas Kylmäkorpi flopper totalt i dag. I går scorede de tilsammen 27 ud af 33 point i den bedste række i Sverige, mens de i dag kun formår at score tilsammen 11 point og det er endda ud af 36 mulige”, sagde en skuffede holdleder Ib Pedersen fra Esbjerg MotorSport.

 

Mere glæde var der hos holdleder Ib Christiansen fra Vojens, der især kunne glæde sig over de to ungdomskørere Mikkel B Jensen og Michael Jepsen Jensen, der begge viste stor klasse – samtidigt var der også lidt tiltrængt succes til Hans Andersen, der efter en lidt tøvende start fik sluttet godt af og endte aftenen med en score på i alt 15 point.

 

Thomas Jørgensen blev efter matchen kåret som "Dagens Fighter"

(Foto: John Bo Jensen)

 

De to klubber kører retur-opgør allerede næste onsdag i Esbjerg, hvor holdleder Ib Pedersen lover at have en anden A-kører med.

 

”Miedzinski har vist brug for en lille pause, så næste onsdag har vi atter Andreas Jonsson tilbage på holdet”, lover Esbjergs holdleder.

 

Score:

 

Vojens Speedway Klub

Esbjerg MotorSport

Hans Andersen (A)

13+2

Adrian Miedzinski (A)

6+1

Michael Jepsen Jensen (B)

11+3

Leon Madsen (B)

22+1

Mikkel B Jensen (B)

16

Joonas Kylmäkorpi (B)

4

Klaus Jakobsen (D)

2+1

Kasper Lykke (D)

5+3

Thomas Jørgensen (C)

5+2

Steen Jensen (C)

3

 

Hjemmeholdets Thomas Jørgensen blev efter matchen kåret som ”Dagens Fighter”
 
22-06-2011

Slangerups unge kørere vandt matchen

 

De forsvarende mestre fra Slangerup var i den grad presset, da de onsdag aften på hjemmebane havde besøg af Holstebro. Slangerup har ikke tabt en hjemmematch siden 2006, men det var tæt på, at det skete mod Holstebro.

 

Det lykkedes dog mestrene at hive en kneben 43-41 sejr hjem – en sejr der kun kan tilskrives klubben unge kørere.

 

Slangerup-holdet fandt de store smil frem, da sejren kom i hus.

(Foto: Tom Jensen)

 

”Vores unge D-kører Mikkel Michelsen var i dag sat på holdkortet på pladsen som B-kører, men alligevel går han ud og leverer 9+2 point”, sagde en ovenud tilfreds holdleder fra Slangerup og fortsatte: ”Desuden har vi en C-kører i Nicki Barrett, der går ud og slår Barne Pedersen, da vi er allermest presset – det vendte matchen for os”, forklarede Lars Munkedal.

 

 

Netop Bjarne Pedersens nederlag til Slangerups C-kører, mener Holstebro-holdleder Erik Villadsen også var afgørende for matchen.

 

”Jeg tror måske nok, at vi tog lidt for let på opgaven, da vi først var foran – men netop i heat 11, hvor vi burde vinde med 5-1, taber vi med 4-2”, sagde en meget ærgerlig holdleder fra Holstebro.

 

Med sejren er Slangerup fortsat med i den sjove ende af tabellen, men holdlederen er ikke tilfreds.

 

”Vi vinder godt nok på hjemmebane, men kun med få point og vi taber stort på udebane, så igen i dag mister vi et bonuspoint og det er der ikke råd til, hvis vi skal forsvare vores guldmedaljer”, konstaterede Lars Munkedal.

 

Score:

 

Slangerup Speedway Klub

Holstebro Speedway Klub

Jesper B Monberg (B)

10

Bjarne Pedersen (A)

15+1

Mikkel Michelsen (D)

9+2

Aleksandr Lokajev (B)

9

Kenneth Kruse Hansen (B)

10+1

Andriej Karpow (B)

9

Miroslaw Jablonski (B)

5+2

Andriej Kobrin (C)

1

Nicki Barrett (C)

9

Jonas B Andersen (D)

7

 

Nicki Barret blev efter en fornem indsats fortjent kåret som ”Dagens Fighter”.
 
20-06-2011
Det halve landshold var samlet i Grindsted

 

Tre ud af fem landsholdskørere var samlet til liga-speedway, da Grindsted mandag aften mødte Outrup i en tæt og spændende match, der endte 41-41.

 

Grand Prix-kører Kenneth Bjerre stod i spidsen for hjemmeholdet Grindsted, mens den tidligere Grand Prix-kører Niels Kr. Iversen var top-kører for Outrup, som også havde den ny-udnævnte landsholdskører Mads Korneliussen på holdet.

 

Mens Niels Kr. Iversen (tv) ser lidt bekymret ud, havde Mads Korneliussen kun grund til at glæde sig

(Foto: Benny Skou)

 

Netop Mads Korneliussen, der overraskende for mange fik den sidste landsholdsplads, beviste, at landstræner Anders Secher har truffet den rette beslutning. Med 17 point blev hans matchen topscorer og mistede blot et enkelt point i aftenens sidste heat, hvor han blev besejret af Kenneth Bjerre.

 

Efter matchen var der skuffelse i begge lejre. Grindsted følte de tabte matchen, da Lasse Bjerre blev skadet i heat 10 og dermed ikke var i stand til at deltage i aftenens næstsidste heat.

 

Kenneth Bjerre kunne glæde sig over en personlig god match, men måtte også se

lillebror Lasse udgå af matchen med en skade

(Foto: Benny Skou)

 

På den anden side ærgrede Outrup-lejren sig over en defekt cykel hos Claes Nedermark i næstsidste heat, som betød at køreren ikke nåede frem til start indenfor de fastsatte to minutter.

 

Og når begge hold ærgrer sig over ikke at hente sejren, er uafgjort sikkert en ganske retfærdigt resultat.

  

Holdopstillinger:

 

Grindsted Speedway Klub

Outrup Speedway Club

Kenneth Bjerre (A)

14

Niels Kr. Iversen (A)

9+1

Henning Bager (C)

12+2

Michael Palm Toft (C)

6+1

Ulrich Østergaard (B)

9+1

Mads Korneliussen (B)

17

Lasse Bjerre (B)

4

Claes Nedermark (C)

6+2

Mads E Skov (D)

2

Marc Randrup (D)

3+1

 

Grindsteds holdkaptajn Henning Bager, der delte topscorer-værdigheden for hjemmeholdet med Kenneth Bjerre, blev fortjent kåret som ”Dagens Fighter” efter matchen.

 
19-06-2011
Hans Andersen skal hjælpe Vojens til sejr

 

Lørdag aften klarede Hans Andersen med nød og næppe kvalifikationen til næste runde i kampen om pladser i Grand Prix-serien 2012, men inden glæden for alvor var nået højdepunktet kom dukkerten søndag formiddag, hvor landstræner Anders Secher meddelte, at Hans Andersen ikke bliver en del af det danske landshold i 2011.

 

Onsdag aften skal Hans Andersen forsøge at rejse sig ovenpå skuffelsen over den manglende udtagelse – og hvilken bedre måde at gøre det på end at køre en hvis legemsdel ud af bukserne. Dette får hans Andersen god mulighed for, når han på Vojens Speedway Center står i spidsen for hjemmeholdet, der møder Esbjerg i en vigtig ligamatch.

 

Det er kun anden gang i år, at Hans Andersen er med for Vojens, men sidste gang var han med 17 point tæt på at hjælpe Vojens til en sejr, da det endte med et nederlag på bælot et enkelt point på udebane mod Fjelsted.

 

Onsdag aften har Hans og resten af Vojens-holdet fordel af hjemmebane og holdet går efter sejren over gæsterne fra Esbjerg, som stiller i noget nær stærkeste opstilling, dog må Esbjerg undvære deres svenske Grand Prix-kører Andreas Jonsson, der bliver erstattet af polske Adrian Miedzinski.

 

Holdopstillinger:

 

Vojens Speedway Klub

Esbjerg MotorSport

Hans Andersen (A)

Adrian Miedzinski (A)

Michael Jepsen Jensen (B)

Leon Madsen (B)

Mikkel B Jensen (B)

Joonas Kylmäkorpi (B)

Klaus Jakobsen (D)

Kasper Lykke Nielsen (D)

Thomas Jørgensen (C)

Steen Jensen (C)

 

Matchen køres onsdag den 22. juni 2011 med start klokken 19:00.

 

Sted: Vojens Speedway Center, Tinglykke 9, 6500 Vojens.

 
19-06-2011

Jesper B er klar til at udfordre landsholdskører

 

Lørdag aften overraskede Slangerup-kaptajnen Jesper B Monberg store dele af speedway-verdenen, da han vandt GP-kvalifikationsløbet i italienske Terenzano. Dermed er den tidligere Grand Prix-kører en skridt nærmere på at komme tilbage til den eftertragtede løbsserie.

 

Selvom Jesper B på det seneste har vist imponerende kørsel – ikke blot i Italien, men også ved en andenplads ved DM Finale 1, fandt han ikke vej til landsholdet, som blev udtaget søndag formiddag. Det gjorde til gengæld Holstebro-kaptajnen Bjarne Pedersen, som er udset til af være en af Danmarks fem kører ved hold VM i juli måned.

 

Men inden der står juli på kalenderen er der mange omgange, der skal køres på Europas speedway-baner og onsdag aften mødes de to rutinerede danske kaptajner, når Slangerup på hjemmebanen får besøg af Holstebro.

 

Godt nok er Bjarne Pedersen A-kører og landsholdskører, mens Jesper B Monberg i år er rykket ned som B-kører og ikke længere er aktuel omkring landsholdet – men trods dette er der ingen tvivl om, at Jesper B er klar til at byde Bjarne Pedersen op til slagger-dans på Slangerup Speedway Center.

 

Holdopstillinger:

 

Slangerup Speedway Klub

Holstebro Speedway Klub

Jesper B Monberg (B)

Bjarne Pedersen (A)

Mikkel Michelsen (D)

Aleksandr Lokajev (B)

Kenneth Kruse Hansen (B)

Andriej Karpow (B)

Miroslaw Jablonski (B)

Andriej Kobrin (C)

Nicki Barrett (C)

Jonas B Andersen (D)

 

Matchen køres onsdag den 22. juni 2011 med start klokken 18:30.

 

Sted: Slangerup Speedway Center, Hørup Skovvej 5A, 3550 Slangerup.
 
19-06-2011 Nicki Pedersen bliver kaptajn for det danske VM-hold

Når Danmark den 9. juli 2011 indleder hold VM bliver det med Nicki Pedersen som holdkaptajn.

Holsted-kaptajnen har også tidligere stået i spidsen for det danske landshold, men for år tilbage besluttede daværende landstræner Jan Stæchmann at give anførerbindet til Hans Andersen.

Nu er Hans Andersen vraget af den nye landstræner Anders Secher - ikke bare som kaptajn, men Hans Andersen er helt ude af landsholdsvarmen.

Den nye landstræner Anders Secher har valgt Nicki Pedersen som dansk landsholdskaptajn

(foto: Nicki Pedersen speedway Grand Prix Team)

Landsholdet kommer udover kaptajnen til at bestå af Kenneth Bjerre, Bjarne Pedersen, Niels Kr. Iversen og Mads Korneliussen, mens Nicolai Klindt er udset som reserve.

Valget af Nicki Pedersen som holdkaptajn begrunder landsholdtræner Anders Secher således:

"Efter første afdeling i Vojens, skal VM-holdet til polske Gorzow, hvor Nicki Pedersen har sin polske hjemmebane. Dette vil give Nicki det mentale overskud og samtidigt har han jo en stor erfaring at trække på, så jeg var ikke i tvivl om, hvem der skulle være kaptajn", udtaler Anders Secher til speedway-league.com.

 
18-06-2011 Endnu tre danskere videre i GP-kvallen

Alle tre dansker, som var i aktion i dagens GP-kval, klarede sig videre til næste runde.

Mest imponerende var Slangerup-kaptajnen Jesper B Monberg, som vand løbet i italienske Terenzano med 14 ud af 15 mulige point, mens Hans Andersen med syv point lige netop klarede nåleøjet.

I dagens andet kval-løb sikrede Niels Kr. Iversen sig med 10 point en samlet fjerdeplads og er dermed sikkert videre til næste runde.

I alt otte danskere er dermed videre til næstsidste stop inden Grand Prix-serien 2012 - den ene dog kun som reserve. Foruden de i dag kvalificerede kørere har Kenneth Kruse Hansen, Peter Kildemand, Bjarne Pedersen og Leon Madsen klaret kvalifikationen, mens Nicolai Klindt er videre som reserve.

Næste opgave for de otte kørere bliver den 2. juli, hvor der afvikles tre semi-finaler eller Race-Off som de kaldes. Derefter mødes de fem bedste fra hver semifinale i en afgørende finale om tre pladser i Grand Prix-serien 2012

 
18-06-2011 Nicolai Klindt klar til EM-Finalen

Efter gårsdagens skuffelse i Esbjerg, hvor Nicolai Klindt måtte nøjes med at gå videre som reserve, rejste Holsted-køreren sig flot i dagens EM Semi Finale, hvor det blev til en flot 2. plads med 13 point.

I går fik frustrationerne frit løb, men mon ikke smilet var fremme efter dagens flotte andenplads

(foto: Michael Schmidt)

Med resultatet er Nicolai Klindt klar til EM Finalen, der skal køres i Ukraine den 24. september.

 
17-06-2011 To en halv mand videre fra Esbjerg

Fire danskere var til start ved dagens GP-kvartfinale-kvalifikation, men kun to en halv mand kom videre til næste runde.

Bjarne Pedersen var bedste dansker og besatte løbets andenplads, mens Leon Madsen blev nummer fem.

De store smil var fremme hos Bjarne Pedersen og Leon Madsen efter kvalifikationen var sikret

(foto: John Bo Jensen)

Den halve mand videre er Nicolai Klindt, som efter omkørsel sikrede sig en reserveplads i næste runde, der køres den 2. juli.

Sidste dansker var Ulrich Østergaard, der sluttede som nummer 15 ud af de 16 deltagere.

Tidligere er Peter Kildemand og Kenneth Kruse Hansen gået videre og i morgen får yderligere tre danskere chancen, når Niels Kr. Iversen kører i Tjekkiets, mens Jesper B Monberg og hans Andersen skal holde klar ved snoren i Italien.

Læs alt om dagens løb i Esbjerg på vores live-update.

 
17-06-2011 Travl weekend for Nicolai Klindt

Holsteds Nicolai Klindt har et hård program i weekenden med flere vigtige løb.

Nicolai Klindt forrest og Leon Madsen bagved er begge med i dagens løb på Korskroen

(foto: Benny Skou)

I aften deltager Klindt som en af fire danskere i GP-kvalifikationen i Esbjerg og efter løbet sættes kursen mod Østrig, hvor Klindt i morgen skal køre EM Semi Finale. Dermed er weekenden dog ikke slut, da der søndag står polsk ligamatch på programmet.

Men i første omgang gælder det dagens kvalifikationsløb i Esbjerg.

Du kan følge Klindt og de øvrige danskere på linket herunder fra klokken 18.30.

Live update fra GP-kvalifikation i Esbjerg den 17. juni 2011

 
16-06-2011
Landsholdskørere krydser klinger

 

Når Grindsted mandag aften møder Outrup i DANSK METAL Speedway League, bliver det samtidigt et opgør mellem to af Danmarks landsholdskørere.

 

Grand Prix-kører Kenneth Bjerre står i spidsen for Grindsted, mens den tidligere Grand Prix-kører Niels Kr. Iversen står i spidsen for gæsterne fra Outrup.

 

Kenneth Bjerre er klar til at stå i spidsen for hjemmeholdet.......

 

I næste måned kører de to sikkert sammen på det danske landshold ved hold VM og til dagligt er de to også klubkammerater i den britiske klub Kings Lynn, men mandag aften vil de være direkte modstandere.

 

.....mens Iversen er klar for modstanderne (Foto: begge billeder Michael Schmidt)

 

Et kig på stillingen i ligaen beretter, at der er tale om et opgør mellem top og bund, men Grindsted som er bundholdet stiller i absolut stærkeste opstilling, mens top-holdet Outrup umiddelbart virker lidt svækket. Dermed kan det trofaste hjemmepublikum i Grindsted uden tvivl se frem til en tæt og spændende match.

 

Set fra et dansk synspunkt er det også positivt, at begge hold stiller med fem danske kørere. Speedway-sporten i Danmark bliver ofte kritiseret for at give for meget køretid til udenlandske kørere, men faktum er, at langt de fleste klubber ønsker at stille med danske kørere, men da kørerne ofte er optaget af løb i andre lande, er det nødvendigt at have udenlandske garderinger stående klar i kulissen.

 

Holdopstillinger:

 

Grindsted Speedway Klub

Outrup Speedway Club

Kenneth Bjerre (A)

Niels Kr. Iversen (A)

Henning Bager (C)

Michael Palm Toft (C)

Ulrich Østergaard (B)

Mads Korneliussen (B)

Lasse Bjerre (B)

Claes Nedermark (C)

Mads E Skov (D)

Marc Randrup (D)

 

Matchen køres mandag den 20. juni 2011 med start klokken 18:30.

 

Sted: OPTIMERA Speedway Center, Blåbjergvej 1, 7200 Grindsted.

 
16-06-2011 Ekstra plads til Danmark i GP-kvallen

Danmark har i dag fået en ekstra plads i GP-kvallen, som køres i morgen aften i Esbjerg.

På grund af afbud er Danmark blevet tilbudt en ekstra plads og den går til Ulrich Østergaard, der ellers var udset til at være banereserve.

Dermed er der fire danskere til start i Esbjerg - udover Ulrich Østergaard er det Bjarne Pedersen, Leon Madsen og Nicolai Klindt - desuden vil Kenni Larsen og Michael Jepsen Jensen holde klar som bane-reserver.

To danskere er allerede videre til næste runde, nemlig Peter Kildemand og Kenneth Kruse Hansen - alle fire danskere i morgen har mulighed for at følge deres landsmænd og lørdag skal yderligere tre danskere i aktion, når Niels Kr. Iversen kører i tjekkiske Divisov, mens Hans Andersen og Jesper B Monberg skal i aktion i Terenzano, Italien.

De komplette startlister kan ses på nedenstående links:

Startliste til Esbjerg

Startliste til Divisov

Startliste til Terenzano

Løbet i morgen i Esbjerg starter kl. 18.30, men der åbnes for publikum allerede klokken 17.00.

Her på speedway-league.com vil vi følge løbet tæt og der vil være live-update på følgende link:

Live update fra GP-kvalifikation i Esbjerg den 17. juni 2011

 
15-06-2011
Hans Andersen både tabte og vandt

 

Hans Andersen var som mange studerende oppe til eksamen i dag, da han gjorde come-back for Vojens efter en længerevarende skadespause. Blandt tilskuerne var nemlig landstræner Anders Secher, som skulle uddele den sidste danske plads i Grand Prix-kvalifikationen.

 

Hans Andersen bestod eksamen og fik pladsen – til gengæld tabte Hans Andersen og Vojens dagens match til Fjelsted, som sejrede med mindst mulig margen, da resultattavlen viste 44-43 efter de 14 heat.

 

Hans Andersen i front i aftenens match (foto: Michael Schmidt)

 

Dermed kom Fjelsted væk fra sidstepladsen i DANSK METAL Speedway League, men holdet er på ingen måde i sikkerhed, da det er tæt i bunden mellem fynboerne, gæsterne fra Vojens og Grindsted.

 

Der var glæde i Fjelsted-lejren, da årets første point blev hentet med en sejr på 44-43

(foto: Michael Schmidt)

 

Matchen to store profiler var begge at finde på hjemmeholdet Fjelsted, hvor Magnus Zetterström scorede 17 ud ag 1f mulige point samt fynboernes holdkaptajn Peter Kildemand, der scorede 11+3 – ligeledes ud af 18 mulige.

 

Vojens-køreren Thomas Jørgensen måtte et tur af cyklen, da den tog magten fra ham ved den ene start

(foto: Michael Schmidt)

 

For Vojens var Hans Andersen den store profil med 17+2 point (ud af 24 mulige), men også Michael Jepsen Jensen scorede flotte 11 point på hans seks heat. Til gengæld havde wild-card’et fra PARKEN Mikkel B Jensen mere end svært ved at leve op til forventningerne og skuffede med 7+1 point.

 

Scorer:

 

Fjelsted Speedway Klub

Vojens Speedway Klub

Magnus Zetterström (A)

17

Hans Andersen (A)

17+2

Matej Kus (B)

11+1

Michael J. Jensen (B)

11

Peter Kildemand (B)

11+3

Mikkel B Jensen (B)

7+1

Simon Nielsen (C)

3

Klaus Jakobsen (D)

4

Tommy Pedersen (D)

2

Thomas Jørgensen (C)

4+2

 

Fjelsteds topkører – svenske Magnus Zetterström – blev efter matchen kåret som ”Dagens Fighter”.

 
15-06-2011

Holsted vandt uden Nicki Pedersen

 

I Holsted havde de frygtet mødet med rivalerne fra Esbjerg, da hjemmeholdet vidste, at de måtte undvære holdkaptajn Nicki Pedersen, der var optaget af løb i Sverige, men Holsted havde intet at frygte, da Nicolai Klindt tog over og dominerede slaggerne i på ovalen i Holsted.

 

Nicolai Klindt var flyvende for Holsted og måtte kigge bagud for at få øje på konkurrenterne

(foto Benny Skou)

 

Holsted bragte sig foran allerede i aftenens første heat og derefter førte de matchen til ende og sluttede med en sejr på 45-39. Selvom Holsted første hele matchen igennem var intet dog afgjort før de sidste to heat, hvor hjemmeholdet blot første med to point.

 

”Vi taber til Nicolai Klindt og Holsteds nye C-kører Christian Agö”, konstaterede Esbjergs holdleder Ib Pedersen efter matchen og det var netop Christian Agö, der sikrede Holsted sejren i aftenens næstsidste heat, hvor han sammen med australske Troy Batchelor sikrede hjemmeholdet en dobbeltsejr.

 

Svenske Christian Agö (rød hjelmfarve) var en vigtig mand for Holsted i sejren over Esbjerg

(foto: John Bo Jensen)

 

Med sejren rykkede Holsted op på andenpladsen i DANSK METAL Speedway League, kun et point efter topholdet Outrup, der dog har kørt en match mere end Holsted. På tredje og fjerdepladsen ligger Esbjerg og Holstebro – kun yderligere et point efter – så det er tæt i toppen af dansk speedway.

 

Med 6 points forspring er der spænding om bonuspointet, når Holsted gæster Esbjerg den 6. juli

(foto: John Bo Jensen)

 

Scorer:

 

Holsted Speedway Klub

Esbjerg MotorSport

Troy Batchelor (A)

10+1

Piotr Protasiewicz (A)

17+1

Krzysztof Buczkowski (B)

9+3

Zbigniew Suchecki (B)

8+1

Nicolai Klindt (B)

16

Leon Madsen (B)

11+2

Christian Agö (C)

9+1

Peter Juul (C)

1+1

Patrick Bjerregaard (D)

1

Kasper Lykke Nielsen (D)

2+1

 

Holsteds svenske debutant Christian Agö blev efter matchen kåret som ”Dagens Fighter”.

 
15-06-2011 Sidste plads i GP-kvallen skal uddeles i dag

Landstræner Anders Secher har trukket den længe - så længe som muligt - men nu vil det internationale forbund FIM have navn på den sidste dansker, som skal med i kampen om kvalifikation frem mod Grand Prix-serien 2012.

"Jeg har lovet FIM, at de får et svar i aften", siger landstræneren i dag til speedway-league.com.

Derfor vil landstræneren i aften være at finde på Fjelsted Speedway Center, hvor Hans Andersen gør come-back for Vojens efter en længere skadespause.

Landstræner Anders Secher vil stille skarpt på Hans Andersen i aftenens ligamatch i Fjelsted

(foto: John Bo Jensen)

"Hans Andersen er klart en af de kørere, som har mulighed for at få den sidste plads, men jeg vil ved selvsyn konstatere og vurdere, om han er klar, da GP-kvallen køres allerede på lørdag", siger Anders Secher.

En anden kører, der har været nævnt som en mulighed er Holsteds Patrick Hougaard, men da han ligeledes har været ude med en skade, men modsat Hans Andersen ikke stiller til start i dagens ligamatcher, må det anses som yderst tvivlsomt, at landstræneren vælger Holsted-køreren.

Sidste navn, der har været nævnt, er Outrup-køreren Mads Korneliussen, der måtte udgå af DM-Finalen efter et styrt - og hvis landstræneren ikke er tilfreds med hvad Hans Andersen præsterer i Fjelsted i aften, kan Mads Korneliussen godt begynde at pakke en weekendkuffert og indstille sig på en tur til Italien i weekenden..

 
15-06-2011 Esbjerg ændrer på holdet til aftenens match

Esbjergs holdleder Ib Pedersen har været på overarbejde efter at der i 12. time indløb afbud fra den polske kører Mateusz Szczepaniak.

I forvejen havde Joonas Kylmäkorpi meldt afbud og da stemningen mellem holdlederen og netop fritstillede Charlie Gjedde ikke er den bedste, var det heller ikke her Esbjerg skulle finde sin redningsmand.

I stedet er valget faldet på polske Zbigniew Suchecki, som har kørt de seneste to sæsoner for Esbjerg MotorSport.

Holdopstillinger:

 

Holsted Speedway Klub

Esbjerg MotorSport

Troy Batchelor (A)

Piotr Protasiewicz (A)

Krzysztof Buczkowski (B)

Zbigniew Suchecki (B)

Nicolai Klindt (B)

Leon Madsen (B)

Christian Agö (C)

Peter Juul (C)

Patrick Bjerregaard (D)

Kasper Lykke Nielsen (D)

 

Matchen køres i dag onsdag den 15. juni 2011 med start kl. 19:00.

 

Sted: Holsted Speedway Center, Hedevejen 1, 6670 Holsted.
 
14-06-2011 Hans Andersen er klar for Vojens

Den tidligere Grand Prix-kører Hans Andersen var i går mandag på cyklen i Polen efter en længerevarende ankelskade og træningen gik så godt, at Andersen nu er med på morgendagens Vojens-hold, som gæster Fjelsted.

Hans Andersen stiller til start i morgen for Fjelsted og håber dermed på en plads i GP-kvallen

(foto: Michael Schmidt)

Med Hans Andersens come-back håber Vojens-køreren naturligvis også at komme i betragtning til den ledige plads i GP-kvalifikationen, som den danske landstræner Anders Secher råder over.

Da hans Andersen er A-kører betyder hans tilstedeværelse på Vojens-holdet en del ændringer. Lørdagens wild-card-kører Mikkel B Jensen rykker ned som kører nummer tre, mens Michael Jepsen Jensen får vest nummer to og Hans Andersen vil som A-kører naturligvis være nummer et.

Mikkel B's entre på Fjelsted Speedway Center bliver nok lidt mindre prangende end i lørdags i PARKEN

(foto: Michael Schmidt)

Fjelsted havde også haft problemer med at stille hold til matchen i morgen, men holdleder Morten Svendsen oplyser overfor speedway-league.com, at sidste mand på det fynske mandskab bliver tjekkiske Matej Kus.

Holdopstillinger:

 

Fjelsted Speedway Klub

Vojens Speedway Klub

Magnus Zetterström (A)

Hans Andersen (A)

Matej Kus (B)

Michael Jepsen Jensen (B)

Peter Kildemand (B)

Mikkel B Jensen (B)

Simon Nilesen (C)

Klaus Jakobsen (D)

Tommy Pedersen (D)

Thomas Jørgensen (C)

 

Matchen køres i morgen onsdag den 15. juni 2011 med start kl. 18:30.

 

Sted: Fjelsted Speedway Center, Ridderstien 31, 5463 Harndrup.

 
14-06-2011 Hougaard er ikke klar

Patrick Hougaard er ikke til at trække i Holsted-vesten i morgen, hvor han ellers var på hold i matchen mod Esbjerg.

Hougaard døjer fortsat med eftervirkningerne af hans styrt i Polen den 29. maj.

"Jeg kunne muligvis godt køre en match i morgen, men jeg ønsker ikke at køre løb, førend jeg har haft et par træningsrunder", udtaler Patrick Hougaard til speedway-league.com.

Træningsrunderne vil Hougaard tage torsdag, hvorefter løbsprogrammet genoptages i weekenden - enten med GP-kval i Italien eller ligamatch i Polen.

Holsted må undvære både Patrick Hougaard (hvid) og Nicki Pedersen (gul) i morgendagens match

(foto: John Bo Jensen)

I Hougaards fravær har Holsted måtte finde endnu et nyt navn til holdkortet. Valget er faldet på Nicki Pedersens klubkammerat i Peterborough i England - den australske landsholdskører Troy Batchelor.

Australieren har tidligere kørt en enkelt match for Holsted i 2010, hvor han scorede flotte 18 point.

Med ændringen på Holsted-holdet er opstillingerne til morgendagens lokalopgør mellem Holsted og Esbjerg således:

Holdopstillinger:

 

Holsted Speedway Klub

Esbjerg MotorSport

Troy Batchelor (A)

Piotr Protasiewicz (A)

Krzysztof Buczkowski (B)

Mateusz Szczepaniak (B)

Nicolai Klindt (B)

Leon Madsen (B)

Christian Agö (C)

Peter Juul (C)

Patrick Bjerregaard (D)

Kasper Lykke Nielsen (D)

 

Matchen køres i morgen onsdag den 15. juni 2011 med start kl. 19:00.

 

Sted: Holsted Speedway Center, Hedevejen 1, 6670 Holsted.
 
13-06-2011 Esbjerg er klar til GP-kval på fredag og du kan vinde billetter

Esbjerg MotorSport står som fredag som arrangør af et kvalifikations-løb frem mod næste års Grand Prix-serie.

Tre danskere er med til start og alle spås gode chancer for at komme videre til næste runde, som køres den 2. juli 2011.

De tre danskere er Bjarne Pedersen (Holstebro), Leon Madsen (Esbjerg) og Nicolai lindt (Holsted) - desuden er der også to danske banereserver, nemlig Ulrich Østergaard (Grindsted) og Kenni Larsen (Outrup).

Esbjerg MotorSport har sat alle sejl til for at give publikum en god oplevelse fredag aften og har blandt andet fået lagt ny belægning på banen.

Korskro-banen med sin nye belægning (foto: Bent Bendorff)

Det samlede felt til fredagens løb er:

 1. Leon Madsen, Danmark
 2. Jevgenijs Karavackis, Letland
 3. Ryan Fisher, USA
 4. Krzysztof Buczkowski, Polen
 5. Renat Gafurov, Rusland
 6. Daniel Kind, Storbritannien
 7. Rune Sola, Norge
 8. Nicolai Klindt, Danmark
 9. Thomas H Jonasson, Sverige
 10. Kyle Legault, Canada
 11. Grzegorz Walasek, Polen
 12. Edward Kennett, Storbritannien
 13. Jonas Davidson, Sverige
 14. Ricky Wells, USA
 15. Rory Schlein, Australien
 16. Bjarne Pedersen, Danmark
 17. Ulrich Østergaard, Danmark
 18. Kenni Larsen, Danmark

speedway-league.com udlover i samarbejde med Esbjerg MotorSport 5x2 billetter til løbet der starter fredag aften klokken 18.30. Se mere under menupunktet "Konkurrence".

 
13-06-2011 Charlie Gjedde er færdig i Esbjerg

Der har længe været et anstrengt forhold mellem Esbjerg-køreren Charlie Gjedde og Esbjergs holdleder Ib Pedersen - men nu behøver de to ikke at snakke mere sammen, da Charlie Gjedde i dag er blevet fritstillet af den vestjyske klub.

Den tidligere holdverdensmester Charlie Gjedde gjorde i sæsonstarten come-back efter næsten to års skadespause, men en ringe pointhøst i de første matcher førte til hård kritik fra holdlederen.

Charlie Gjedde er færdig i Esbjerg (foto: Michael Schmidt)

"Charlie ville have garantier på antallet af matcher, men det får man ikke i Esbjerg - her stiller jeg altid i stærkest mulige opstilling og den har Charlie ikke formået at være en del af", forklarer Ib Pedersen overfor speedway-league.com.

Med fritstillingen er Charlie Gjedde nu klar til at finde en ny ligaklub i Danmark.

 
13-06-2011 De første to danskere videre i Grand Prix-kvalifikationen

Nicki Pedersen og Kenneth Bjerre er ene om at forsvare de danske farver i årets Grand Prix-serie, men hele otte danskere er med i kampen om kvalifikation til serien i 2012.

De første to danskere var i aktion i dag i tyske Abensberg og det lykkedes for begge danske chauffører at komme videre til næste runde.

Med 10 point gik Peter Kildemand sikkert videre til næste runde (foto: Michael Schmidt)

Fjelsteds Peter Kildemand scorede i alt 10 point i sine fem heat og sluttede som nummer fem, mens Slangerups Kenneth Kruse Hansen efter omkørsel sikrede sig ottende-pladsen med 7+3 point.

Kenneth Kruse måtte lige igennem en omkørsel, som han dog vandt sikkert (forto: Michael Schmidt)

På fredag skal yderligere tre danskere i aktion i Esbjerg, mens yderligere tre danskere er klar lørdag i henholdsvis Tjekkiet og Italien.

Efter de tre kvalifikationsløb vil der blive afviklet tre semi-finaler den 2. juli, hvorfra i alt 16 kørere går videre til det endelige kvalifikationsløb den 20. august, hvor de tre bedste indløser billet til Grand Prix-serien 2012.

 
11-06-2011
Holsted må undvære Nicki Pedersen

 

Regnen bliver ved med at drille Holsted og Nicki Pedersen – i sidste uge fik Nicki Pedersen aflyst to løb, først i Sverige (tirsdag) og efterfølgende onsdag, hvor Holsteds udematch mod Esbjerg måtte aflyses. På onsdag er regnen igen skyld i, at Nicki Pedersen ikke optræder for Holsted, da den aflyste match i Sverige ligeledes skal køres på onsdag og selv ikke en tre-dobbelt verdensmester kan være to steder på en gang.

 

Onsdagens match mellem Holsted og Esbjerg skulle have været de to klubbers returmøde, men med sidste uges aflysning bliver der nu tale om den første styrkeprøve i år mellem de to nabo-klubber.

 

Holsted er ikke ene om at undvære deres hovednavn, da Esbjerg også må undvære hele deres Grand Prix-kører Andreas Jonsson.

 

Uden Nicki Pedersen på Holsted-holdet har holdleder Rudi Steen Hansen valgt en opstilling uden A-kører, men i stedet med tre B-kørere, hvor Patrick Hougaard vender tilbage på holdet efter sin håndskade.

 

Esbjergs Andreas Jonsson erstattes af den tidligere Grand Prix-kører Piotr Protasiewicz fra Polen.

 

Holsted gives desuden debut til svenske Christian Agö, som også var udset til at skulle have været med sidste onsdag.

 

På Esbjerg-holdet er der sæsondebut til polske Mateusz Szczepaniak og danske Peter Juul, som erstatter henholdsvis Joonas Kylmäkorpi og Steen Jensen.

 

Holdopstillinger:

 

Holsted Speedway Klub

Esbjerg MotorSport

Patrick Hougaard (B)

Piotr Protasiewicz (A)

Krzysztof Buczkowski (B)

Mateusz Szczepaniak (B)

Nicolai Klindt (B)

Leon Madsen (B)

Christian Agö (C)

Peter Juul (C)

Patrick Bjerregaard (D)

Kasper Lykke Nielsen (D)

 

Matchen køres onsdag den 15. juni 2011 med start klokken 19:00.

 

Sted: Holsted Speedway Center, Hedevejen 1, 6670 Holsted.
 
11-06-2011

Mikkel B Jensen – fra PARKEN til Fjelsted

 

Lørdag aften kørte Mikkel B Jensen foran tusindvis af tilskuere på det danske nationalstadion PARKEN ved det danske Speedway Grand Prix, men allerede onsdag er det atter hverdag, når han står i spidsen for ligamandskabet fra Vojens, der skal på besøg hos fynske Fjelsted.

 

Selvom de ydre rammer bliver anderledes end i PARKEN, kan Mikkel B se frem til kvalificeret modstand, da hans direkte modstander bliver Sveriges tidligere Grand Prix-kører Magnus Zetterström.

 

Zetterström har haft to forrygende matcher for Fjelsted i år, hvor han blandt andet slog Nicki Pedersen tre gange i Fjelsteds opgør mod Holsted. Zetterströms pointscorer rækker pt til en placering som nummer seks på den danske rangliste, mens det danske stjerne-frø Mikkel B må tage til takke med en plads som nummer 13.

 

Hjemmeholdet Fjelsted har naturligvis også holdkaptajn Peter Kildemand med på holdet sammen med C-kører Simon Nielsen og så bliver der sæson-debut for Fjelsted til Tommy Pedersen, der netop er blevet løst for hans kontrakt i Grindsted. Desuden var det planlagt at Linus Sundström skulle køre matchen, men han er blevet optaget af løb i Sverige, hvilket gør, at holdleder Morten Svendsen endnu ikke ved, hvem der bliver holdets sidste kører.

 

Gæsterne fra Vojens stiller med uændret hold i forhold til sidste uges storsejr over Grindsted, hvilket betyder, at holdet udover Mikkel b Jensen vil bestå af Michael Jepsen Jensen, polske Tomasz Jedrzejak, Thomas Jørgensen og Klaus Jakobsen.

  

Holdopstillinger:

 

Fjelsted Speedway Klub

Vojens Speedway Klub

Magnus Zetterström (A)

Mikkel B Jensen (B)

??? (B)

Tomasz Jedrzejak (B)

Peter Kildemand (B)

Michael Jepsen Jensen (B)

Simon Nilesen (C)

Klaus Jakobsen (D)

Tommy Pedersen (D)

Thomas Jørgensen (C)

 

Matchen køres onsdag den 15. juni 2011 med start klokken 18:30.

 

Sted: Fjelsted Speedway Center, Ridderstien 31, 5463 Harndrup.

 
10-06-2011 Nicki og Kenneth skal op mod russeren i deres første heat

Lodtrækningen til morgendagens Grand Prix i PARKEN er netop blevet foretaget på Rådhuspladsen i København.

Kenneth Bjerre og wild-card-kører Mikkel B Jensen kan begge glæde sig over at have fået to inderbanestarter (rød hjemlfarve).

De to faste danske kørere Kenneth Bjerre og Nicki Pedersen mødes i deres første heat, hvor kampen står mod de to russere Emil Sayfutdinov og Artem Laguta.

Løbet sendes som sædvanligt direkte på TV3+ med start kl. 18.30 (første heat kl. ca. 19.10), mens der kommer sammendrag på dk4 kl. 23.00.

Heatskema til løbet kan findes her.

 
09-06-2011 Tommy Pedersen fritstillet i Grindsted

Tommy Pedersen kørte årets første match for Grindsted Speedway Klub, men siden har han måtte affinde sig med en "plads på bænken", hvor klubben i stedet har benyttet Mads Skov eller Krister Jacobsen på pladsen som D-kører.

Dette har fået Tommy Pedersen til at bede om en fritstilling fra klubben, hvilket han har fået. Dermed har Tommy nu mulighed for at forsøge at finde en klub og mon ikke Tommy måske vil prøve lykken hjemme på Fyn, hvor Fjelsted i tidligere sæsoner har gjort brug af den lokale Tommy Pedersen.

 
08-06-2011

Greg Hancock er klar til PARKEN

VM-seriens førende kører – den amerikansk veteran Greg Hancock – er klar til Grand Prix’et i Parken på lørdag – det beviste han onsdag aften i Slangerup, hvor han førte hjemmeholdet til sejr på 44-39 over top-holdet Outrup.

 

Greg Hancock virkede dog en smule rusten i matchens start men sluttede af med tre heatsejre og endte som matchens topscorer med 14 point.

 

Selvom Slangerup havde tabt det første opgør på udebane mod Outrup med 19 point, havde holdleder Lars Munkedal inden matchen ikke opgivet muligheden for at indhente det tabte og score bonuspointet.

 

”Jeg synes, vi havde holdet til at gøre det, men det krævede at alle mand var på toppen og det var desværre ikke tilfældet i dag”, konstaterede den sjællandske holdleder.

 

”Kenneth Kruse havde klart fået det forkerte ben ud af sengen i dag – intet fungerede for ham – heldigvis viste de øvrige kørere vejen for ellers kunne det være gået helt galt”, erkender Lars Munkedal.

 

Outrups holdleder Steven Andersen bemærkede også indsatsen fra Slangerups Kenneth Kruse Hansen.

 

”Jeg kan kun glæde mig over, at han ikke ramte sit vanlige niveau på hjemmebanen, for så kunne vores bonuspoint være kommet i fare”, sagde Steven Andersen, som havde roser til hans danske kørere.

 

Holdleder Steven Andersen havde roser til debutanten Marc Randrup, der netop er skiftet fra Esbjerg

(foto: Benny Skou)

 

”Kenni scorer måske lige et par point mindre end forventet, men det skyldes et styrt i hans første heat, men derudover vil jeg også gerne fremhæve Claes Nedermark og vores debutant Marc Randrup, som begge gør en solid indsats i dag”, udtalte Steven Andersen og lod dermed skinne igennem, at han ikke var tilfreds med indsatsen fra Grand Prix-kører Antonio Lindbäck og den amerikanske gæstekører Ryan Fisher.

 

Scorer:

 

Slangerup Speedway Klub

Outrup Speedway Club

Greg Hancock (A)

14

Antonio Lindbäck (A)

11+1

Kenneth Kruse Hansen (B)

6

Ryan Fisher (B)

8+2

Jesper B Monberg (B)

13

Kenni Larsen (B)

9

Mikkel Michelsen (D)

6+2

Claes Nedermark (C)

7+1

Nicki Barrett (C)

5

Marc Randrup (D)

4

 

Slangerups holdkaptajn Jesper B Monberg blev kåret som "Dagens Fighter".

 
08-06-2011 Ingen fare for aflysning i Slangerup

Danmark er et lille land - men der kan være stor forskel på vejret fra den ene ende af landet til den anden.

Mens aftenens match i Esbjerg allerede er aflyst, er der ingen problemer i Slangerup, hvor vejrudsigten melder om klart og solrigt vejr til aftens match mellem Slangerup og Outrup.

Dermed får både Greg Hancock og Antonio Lindbäck lidt løbstræning inden lørdagens Grand Prix i PARKEN - en løbstræning som Nicki Pedersen og Andreas Jonsson må undvære.

Holdopstillinger:

 

Slangerup Speedway Klub

Outrup Speedway Club

Greg Hancock (A)

Antonio Lindbäck (A)

Kenneth Kruse Hansen (B)

Ryan Fisher (B)

Jesper B Monberg (B)

Kenni Larsen (B)

Mikkel Michelsen (D)

Claes Nedermark (C)

Nicki Barrett (D)

Marc Randrup (D)

 

Matchen køres i dag onsdag den 8. juni 2011 med start kl. 18.30.

 

Sted: Slangerup Speedway Center, Hørup Skovvej 5A, 3550 Slangerup.
 
08-06-2011 Esbjerg - Holsted er aflyst

Dagens programsatte match på Korskro Banen mellem Esbjerg og Holsted er aflyst. Beslutningen om aflysningen er truffet på baggrund af vejrudsigterne, som alle lover massivt regnvejr over Esbjerg fra i eftermiddag.

Dermed må Nicki Pedersen for anden dag i træk lade cyklerne stå uprøvede inden Grand Prix'et i PARKEN på lørdag.

I går skulle Nicki Pedersen have kørt løb i Elite Serien i Sverige, men også her blev løbet aflyst på grund af regn.

Der er endnu ikke fastsat en ny dato for opgøret mellem Esbjerg og Holsted.

 
06-06-2011 Marc Randrup skifter fra Esbjerg til Outrup

Esbjerg MotorSport har i dag fritstillet D-køreren Marc Randrup og blækket var ikke tørt på fritstillingen, inden Outrups holdleder Steven Andersen stod klar med en kontrakt.

"I Esbjerg er det klart, at vores primære D-kører er Kasper Lykke, og da vi også råder over Johannes Kikkenborg og Emil Meyer, har vi valgt at stille Marc fri, så han kan få chancen i en anden klub", forklarer holdleder Ib Pedersen fra Esbjerg.

Det undrer dog den esbjergensiske holdleder, at Marc Randrup skifter til rivalerne fra Outrup.

"Jeg synes jo det vrimler med D-kørere i Outrup og havde nok fundet det mere sandsynligt, at Marc var taget til Fjelsted, som i den grad mangler en D-kører", udtaler Ib Pedersen til speedway-league.com.

Esbjerg må dog se Marc Randrup skifte til deres værste modstander i kampen om førstepladsen i DANSK METAL Speedway League og Outrup gør brug af Marc Randrup med det samme.

Således debuterer Marc Randrup for Outrup allerede på onsdag, når vestjyderne skal på besøg hos de forsvarende mestre fra Slangerup. Her erstatter Marc Randrup den skadede Outrup-kører Kenneth Dyrvig.

Holdopstillingerne til matchen mellem Slangerup og Outrup.

Slangerup Speedway Klub

Outrup Speedway Club

Greg Hancock (A)

Antonio Lindbäck (A)

Kenneth Kruse Hansen (B)

Ryan Fisher (B)

Jesper B Monberg (B)

Kenni Larsen (B)

Mikkel Michelsen (D)

Claes Nedermark (C)

Nicki Barrett (D)

Marc Randrup (D)

 

Matchen køres onsdag den 8. juni 2011 med start kl. 18.30.

 

Sted: Slangerup Speedway Center, Hørup Skovvej 5A, 3550 Slangerup.
 
05-06-2011

Nicki Pedersen og Andreas Jonsson varmer op til PARKEN

 

Lørdag aften mødes verdens-eliten i København, hvor PARKEN danner rammen om årets fjerde Speedway Grand Prix, men allerede onsdag aften er to af stjernerne klar til at udfordre hinanden i Esbjerg.

 

Den tidligere vinder af Grand Prix’et i København svenske Andreas Jonsson står i spidsen for Esbjerg, der onsdag aften møder Nicki Pedersen og resten af mandskabet fra Holsted i et sandt vestjysk lokalopgør.

 

Holdleder Ib Pedersen råder over en skadesfri trup i Esbjerg og stiller i absolut stærkeste opstilling til mødet med rivalerne fra Holsted – det betyder, at holdet foruden den svenske Grand Prix-stjerne består af Leon Madsen, finske Joonas Kylmäkorpi, Peter Juul Larsen (som erstatter Steen Jensen) samt unge Kasper Lykke Nielsen.

 

Mens Ib Pedersen har frit valg på alle hylder i Esbjerg, er situationen anderledes for Holsteds holdleder Rudi Steen Hansen, som er ramt af flere skader.

 

Patrick Hougaard, som pådrog sin en håndskade i Polen sidste søndag, bliver erstattet af polske Krysztof Buczkowski. Desuden givet Holsted debut til en ny C-kører efter at have kørt flere matcher med to D-kørere, da begge klubbens C-kørere (Morten Risager og Nicklas Porsing) er ude med skader.

 

Som ny C-kører har Holsted valgt svenske Christian Agö, som klubben testede af i weekenden, hvor klubben andethold i 1. division kørte en match i netop Esbjerg. Agö viste lovende takter i hans første optræden på Korskro-banen og blev topscorer for Holsteds hold og kan dermed vise sig at blive et godt kort for Holsted i den vanskellige udematch.

 

Holsteds nye våben - den svenske C-kører Christian Agö (foto: Benny Skou)

 

Holdopstillinger:

 

Esbjerg MotorSport

Holsted Speedway Klub

Andreas Jonsson (A)

Nicki Pedersen (A)

Leon Madsen (B)

Krysztof Buczkowski (B)

Joonas Kylmäkorpi (B)

Nicolai Klindt (B)

Peter Juul Larsen (C)

Christian Agö (C)

Kasper Lykke Nielsen (D)

Patrick Bjerregaard (D)

 

Matchen køres onsdag den 8. juni 2011 med start kl. 18.30.

 

Sted: Korskro Motor Center, Tinghedevej, 6715 Esbjerg.
 
05-06-2011

To GP-kørere varmer op til PARKEN i Slangerup

 

Mens de fleste Grand Prix-kører først ankommer til København i løbet af fredagen, når der er træning forud for lørdags Grand Prix på Danmarks national-stadion, vil to af stjernerne allerede være til stede onsdag aften i Slangerup, hvor hjemmeholdet kører match imod gæsterne fra Outrup.

 

Faktisk er den mest erfarne og i øjeblikket også bedste kører, der vil stå i spidsen for Slangerup. Greg Hancock er netop (den 3. juni) fyldt 41 år og har den imponerende rekord at have deltaget i samtlige Grand Prix-løb siden serien blev indført i 1995 – og alderen er ikke noget der trykker den sympatiske amerikaner, som fører kampen om årets VM-titel.

 

Onsdag aften skal han dog forsøge at føre Slangerup til sejr, når de får besøg af Antonio Lindbäck og resten af top-holdet fra Outrup.

 

Mens Slangerup må siges at være i stærkeste opstilling (bortset fra langtidsskadede Rene Bach), er Outrups holdleder Steven Andersen ramt af flere afbud.

 

Niels Kr. Iversen og Mads Korneliussen er begge optaget af løb i England og Kenneth Dyrvig er netop blevet skadet i forbindelse med et løb i Tyskland.

 

Den svenske Grand Prix-kører Antonio Lindbäck er med i stedet for Iversen, mens Korneliussen bliver erstattet af amerikanske Ryan Fisher. Til gengæld er det ikke lykkedes Steven Andersen at finde en erstatning for Kenneth Dyrvig, hvorfor han trods sin skade fortsat står på holdkortet til onsdagens match.

  

Holdopstillinger:

 

Slangerup Speedway Klub

Outrup Speedway Club

Greg Hancock (A)

Antonio Lindbäck (A)

Kenneth Kruse Hansen (B)

Ryan Fisher (B)

Jesper B Monberg (B)

Kenni Larsen (B)

Mikkel Michelsen (D)

Claes Nedermark (C)

Nicki Barrett (D)

Kenneth Dyrvig (D)

 

Matchen køres onsdag den 8. juni 2011 med start kl. 18.30.

 

Sted: Slangerup Speedway Center, Hørup Skovvej 5A, 3550 Slangerup.
 
05-06-2011 Første kører frigivet i 2011

Jan Graversen er netop blevet frigivet fra sin danske ligaklub Holstebro.

Jan Graversen var med for Holstebro i udematchen mod Grindsted, men efter en skuffende indsats med kun et point fra C-køreren har holdleder Erik Villadsen valgt at se bort fra Graversen, som nu har bedt om at blive løst fra sin aftale med klubben.

"Vi ønsker ikke at stå i vejen for Jans ønsker om at finde et ny dansk ligaklub og ønsker ham held og lykke", siger Erik Villadsen til speedway-league.com

 
05-06-2011 Fantastisk resultat af Michael "LiGlad" Jepsen Jensen

Vojens-køreren Michael "Ligald" Jepsen Jensen er klar til årets U21 VM Finaler efter en overbevisende indsats i den første VM Semi Finale.

Efter DM Finalen valgte de fleste kørere at kører hjem i seng, men Team LiGlad satte i stedet kursen mod Slovakiet, hvor der lørdag ventede et vigtigt løb for den unge kører.

Måske ikke umiddelbart den bedste opladning til et vigtigt løb og teamet ankom da også så sent, at der ikke var mulighed for at deltage i træningen forud for løbet.

Men Michael levede op til tilnavnet - han var "liglad" med de ydre omstændigheder, men koncentrerede sig 100% om opgaven og vandt løbet efter omkørsel med hjemmebanefavoritten Martin Vaculik.

Undervejs slog Michael "LiGlad" blandt andet den regerende dobbelte U21-verdensmester Darcy Ward.

Med sejren er Danmark nu sikker på minimum en dansk deltager, når U21 VM-Serien blandt andet kommer forbi Danmark, når anden afdeling køres den 28. august i Holsted.

Endnu en dansker har mulighed for at kvalificere sig til Finalerne, når Mikkel B Jensen deltager i den anden Semi Finale, som køres den 25. juni i Polen.

 
05-06-2011 De otte danske pladser GP-kvallen - Vejen til GP

Efter fredagens DM Finale 1 blev der sat navn og sted på syv af otte danske danske deltagere i Grand Prix kvalifikationen frem mod 2012.

To danskere skal i aktion allerede 2. pinsedag mandag den 13. juni i tyske Abensberg - her skal Peter Kildemand og Kenneth Kruse Hansen i aktion.

Fredag den 17. juni køres der kvalifikationsløb i Esbjerg, hvor Danmark har tre pladser - endvidere stiller Danmark også med de to banereserver. Deltagerne i Esbjerg bliver Leon Madsen, Nikolaj Klindt, og Bjarne Pedersen, mens reservepladserne går til Ulrich Østergaard og Kenni Larsen.

Nicki Pedersen satser på top 8 og kører derfor ikke GP-kval - Bjarne Pedersen kører

GP-kval  i Esbjerg, mens Jesper B Monberg skal en tur til Italien (foto: John Bo Jensen)

Lørdag den 18. juni køres to kvalifikationsrunder i henholdsvis tjekkiske Divisov og Italienske Terenzano.

Niels Kr. Iversen skal kører i Divisov, mens Jesper B Monberg skal til Italien - den sidste danske plads er ligeledes i Italien, men der er endnu ikke sat navn på, hvem der får pladsen. Det var forventet af pladsen ville gå til Hans Andersen, men med et sent afbud til DM Finalen fra Patrick Hougaard er der nu flere bejlere til pladsen.

For alle danskere gælder det i første omgang at komme i top 8 for at komme videre til en af de tre Race-Offs, som køres den 2. juli, hvorfra de bedste mødes i den afgørende GP Challenge, som køres i Sverige den 20. august - og her går top tre direkte til GP-Serien 2012.

 
03-06-2011 Bjarne Pedersen vandt DM 1, men Nicki Pedersen fører

Bjarne Pedersen vandt første afdeling af DM, men det var Nicki Pedersen, der hentede flest point undervejs og dermed er i spidsen i kampen om DM-titlen 2011.

Bjarne Pedersen fik et velfortjent champagnebad efter DM Finale 1 (foto: John Bo Jensen)

Stilling i DM:

1 Nicki Pedersen 14 point
2 Jesper B Monberg 13 point
3 Peter Kildemand 12 point
4 Bjarne Pedersen 11 point
5 Kenneth Kruse Hansen 11 point
6 Leon Madsen 10 point
7 Nicolai Klindt 9 point
8 Niels Kr. Iversen 8 point
9 Ulrich Østergaard 8 point
10 Kenni Larsen 5 point
11 Michael Jepsen Jensen 4 point
12 Nicki Barrett 4 point
13 Kenneth Bjerre 3 point
14 Mads Korneliussen 2 point
15 Mikkel B Jensen 2 point
16 Jonas B Andersen 2 point
17 Charlie Gjedde 1 point
18 Michael Palm Toft 1 point

Resultatet af finaleheatet, som ikke tæller med i pointstillingen om DM.

1 Bjarne Pedersen
2 Jesper B Monberg
3 Nicki Pedersen
4 Peter Kildemand

Nicki Pedersen (rød) førte længe finalen, men måtte se sejren gå til Bjarne Pedersen (hvid)

(Foto: John Bo Jensen)

Læs mere om dagens løb under vores live-update her

 
03-06-2011 Følg dagens DM-Finale her på sitet

speedway-league.com er naturligvis også tilstede i Slangerup til dagens DM Finale 1.

Følg løbet i tekst - heat for heat - på nedenstående link.

Live-update fra DM 1 i Slangerup

 
03-06-2011 Patrick Hougaard melder fra til dagens DM Finale

Holsteds Patrick Hougaard har meldt afbud til dagens DM Finale på grund af den håndskade han pådrog sig ved et styrt i søndags i Polen.

Patricks hånd blev slemt skadet og han måtte sys med ikke mindre end 28 sting - efterfølgende er der endvidere gået betændelse i sårene.

Som ordinær kører indtræder i stedet Charlie Gjedde fra Esbjerg, mens Outrups Michael Palm Toft rykker op som 1. reserve.

Ny 2. reserve bliver Mikkel B Jensen, som i tirsdags fik wild card til Grand Prix'et i PARKEN.

HUSK at vi her på speedway-league.com vil lave live-opdatering fra DM Finalen, der starter kl. 18.30.

 
02-06-2011 speedway-league.com laver live-update fra DM Finalen

Når Danmarks 16 bedste speedway-kørere i morgen mødes i den første af årets to DM Finaler vil speedway-league.com naturligvis være til stede.

Som en service til brugerne af sitet vil vi her på siden løbende opdatere heat for heat, så alle kan følge med i det spændende løb.

Ikke alene gælder morgensdagens løb om at samle point forud for den anden og afgørende Dm Finale, men løbet gælder også som kvalifikation til Grand Prix-kvalifikationen frem mod 2012.

Danmark har i alt otte pladser i kvalifikationen, som i sidste ende vil finde tre faste deltagere til VM Serien i 2012. De syv af pladserne vil gå til de bedste placerede kørere i morgendagens DM Finale, mens DMU råder over den sidste plads, som forventes at gå til Hans Andersen.

 
02-06-2011

Mikkel B viste Grand Prix-klasse, da Vojens slog Grindsted

 

Manges øjne var fredag aften rettet mod Vojens-kører Mikkel B Jensen, som tirsdag højst overraskende fik tildelt wild-card til Grand Prix’et i PARKEN om blot en god uges tid.

 

Er han god nok? Er han for ung? Kan han klare presset? Sådan har mange af kommentarerne lydt og svarene kendes først, når løbet i PARKEN i overstået, men onsdag aften gjorde den 16-årige kører god reklame for sig selv.

 

Sammen med resten af Vojens-mandskabet sendte Mikkel B gæsterne fra Grindsted hjem med en ordentlig røvfuld på 52-32.

 

De glade vindere fra Vojens, hvor alle mand leverede flotte point (foto: Michael Schmidt)

 

Gæsterne fra Grindsted var dog med en enkelt undtagelse også fornærmende ringe – kun Grand Prix-kører Kenneth Bjerre viste sin høje klasse – og han scorede hele 22 point og måtte kun en enkelt gang se en anden kører komme først over målstregen.

 

Kenneth Bjerre måtte kigge over skulderen for at få øje på konkurrenterne (foto: Michael Schmidt)

 

Kenneths pointtab kom i heat 6, hvor Grindsted holdleder forsøgte at komme tilbage i matchen ved at indsætte Kenneth Bjerre som Joker, men Grindsteds store pointhøst i det heat blev hindret af Mikkel B Jensen, som sikrede sig heatsejren over gæsternes Joker.

 

Wild-card kører Mikkel B Jensen fik en enkelt sejr over den faste GP-kører Kenneth Bjerre

(foto: Michael Schmidt)

 

Mikkel satte i alt tre point til – alle tre tabt til Kenneth Bjerre – så indsatsen må bestemt betegnes som godkendt, og der var intet i matchen, som indikerede at valget af wild-card er forkert – men kun tiden vil vise……  

 

Scorer:

 

Vojens Speedway Klub

Grindsted Speedway Klub

Michael Jepsen Jensen (A)

9+3

Kenneth Bjerre (A)

22

Tomasz Jedrzejak (B)

12+1

Claus Vissing (B)

3

Mikkel B Jensen (B)

13+2

Ulrich Østergaard (B)

3+1

Klaus Jakobsen (D)

12+2

Henning Bager (C)

3

Thomas Jørgensen (C)

6

Krister Jacobsen (D)

1

 

Mikkel B Jensen blev efter matchen kåret som ”Dagens Fighter”.

 
02-06-2011

Uafgjort mellem Nicki Pedersen og Bjarne Pedersen

 

Næsten 2.000 tilskuere var onsdag aften vidner til en spændende speedwaymatch mellem Holsted og Holstebro, som var anført af hver deres Pedersen. Grand Prix-kører Nicki Pedersen stod i spidsen for Holsted, mens tidligere GP-kører Bjarne Pedersen anførte gæsterne. De to hold endte uafgjort 42-42 og de to gange Pedersen endte også begge på en samlet score på 15 betalte point (ud af maksimum 18) til hver.

 

I de indbyrdes opgør endte sejren dog til Bjarne Pedersen, der vandt de tre sidste af de to køreres fem indbyrdes opgør, efter at Nicki Pedersen havde vundet de første to.

 

Efter Nickis sejre over Bjarne tidligt i matchen havde Holsted ellers fået et lille forspring, men da Nicki begyndte at tabe og Patrick Bjerregaard samtidigt havde mere end vanskelligt ved at fuldføre sine heat, kom Holstebro hurtigt tilbage og fra heat 7, hvor stillingen var 21-21, fulgtes de to hold ad til slutstillingen 42-42.

 

Som det ses på billedet var der tæt kørsel i den tætte match (foto: John Bo Jensen)

 

Kampen mellem Nicki og Bjarne viser også med al tydelighed, at der bliver spænding om årets individuelle Danmarks Mesterskab, der indledes på fredag i Slangerup, hvor Danmarks 16 bedste kører mødes i den første af to DM-afdelinger.

 

Fire af matchens deltagere har kvalificeret sig til DM-Finalerne, foruden de to gange Pedersen, er der tale om Holsteds Nicolai Klindt samt Jonas B Andersen fra Holstebro – sidstnævnte har som eneste D-kører kvalificeret sig til DM.

 

Scorer:

 

Holsted Speedway Klub

Holstebro Speedway Klub

Nicki Pedersen (A)

15

Bjarne Pedersen (A)

14+1

Kevin Wölbert (B)

9+2

Aleksandr Lokajev (B)

12+1

Nicolai Klindt (B)

11+2

Andriej Karpow (B)

5

Henrik Møller (D)

6+1

Jonas B Andersen (D)

8+1

Patrick Bjerregaard (D)

1+1

Nikolaj Busk Jakobsen (D)

3+1

 

Efter matchen blev gæsternes Nikolaj Busk Jakobsen kåret som ”Dagens Fighter”

 
  Præsentation af det danske Wild Card - Mikkel B Jensen

Det var overraskende for de fleste, da det i dag blev afsløret at det eftertragtede Wild Card til Grand Prix'et i PARKEN går til den blot 16 årige Mikkel B Jensen.

speedway-league.com har valgt at stille skarpt på den unge kører, således at flere måske får forståelsen af hvorfor valget er faldet på den unge kører.

Der er flere pokaler i værkstedet hos Mikkel B - men han garanterer at der er plads til flere.

Mikkel B er født den 31. august 1994 og startede sin speedway-karriere allerede som 4-årig, hvor han startede på 50cc.

Siden blev 50cc cyklen udskiftet med en 80cc, hvor Mikkel B fejrede mange triumfer. Det blev blandt andet til tre VM-medaljer (bronze i 2007 og 2009 samt sølv i 2008).

I 2010 kørte Mikkel B sin første sæson på 500cc og han startede med brask og bram, da han i sit første løb den 11. april 2010 scorede 9 point på 4 heat. Siden da er pointene kommet i en lind strøm.

Han kørte i sin debutsæson samtlige 14 matcher for barndomsklubben Glumsø i den danske 1. division og blev med 124 point den næsthøjest scorende kører i Danmarksturneringen - på ranglisten endte han som nummer 6 med et snit på 8,13.

I år ligger han ligeledes nummer 6 på ranglisten for 1. division, men nu er snittet steget til imponerende 9,78. I år kører Mikkel B ikke længere for Glumsø, men har valgt at kører 1. division for hans ligaklub Vojens.

 

Mikkel B for fuld udblæsning, som vi håber at se ham i PARKEN om 14 dage.

Mikkel B var naturligvis også at finde i DANSK METAL Speedway League som førsteårs-kører. Da han havde kørt de obligatoriske syv matcher i 1. division, var han klar til liga-debuten for Vojens den 25. juni 2010 - en ligadebut hvor Mikkel B scorede imponerende 9+1 point.

Efter liga-debuten i juni 2010 var Mikkel B fast mand på ligaholdet i Vojens og endte sæsonen med at være ligaens bedst scorende D-kører med en gennemsnit på 6,53.

Desuden blev Mikkel B ved sæsonafslutningen kåret som "Årets Fighter 2010" i DANSK METAL Speedway League.

 

Inden skolen er overstået "nøjes" Mikkel B med speedwayløb i Danmark og Sverige.

I år er Mikkel B naturligvis også fast mand på ligaholdet i Vojens, hvor han efter holdets tre første matcher har opnået en gennemsnitsscorer på 8,24, hvilket giver ham en placering som nummer 16 på ligaens rangliste.

Desuden har Mikkel B som den ene af blot to danskere (den anden er holdkammeraten fra Vojens Michael Jepsen Jensen) kvalificeret sig til U21 VM Semi Finalerne og Mikkel B er naturligvis også en del af det danske ungdomslandshold, der i lørdags sikrede dansk deltagelse ved U21 hold-VM Finalen.

Til dagligt går Mikkel B på Handelsskolen i Næstved og vil først prøve lykken som fuldtidsprofessionel, når skolen er overstået - han har dog i år skrevet kontrakt med Allsvenskan-klubben Gnistorna i Malmö, hvor han kører torsdag aften.

speedway-league.com ønsker Mikkel B tillykke med Wild Card'et og ønsker ham held og lykke i PARKEN lørdag den 11. juni 2011.

 
01-06-2011

Åben krig blandt de unge landsholdskørere

Da VM-arrangørerne i går uddelte det eftertragtede Wild Card til DANSK METAL Danish Speedway Grand Prix, betød det også at krigen mellem to af Danmarks største talenter i speedway brød ud i lys lue.

På Facebook kunne man læse U21-landsholdskører Lasse Bjerre beskylde landsholdskollega Mikkel B Jensen for at have købt sig til pladsen i PARKEN. ”Man kan købe alt for penge”, lød kommentaren fra Lasse Bjerre, som i øvrigt sammen med sin søster har skiftet navn på Facebook.

Lasse Bjerre - Facebook.png

Skærmprint fra Facebook i går den 31. maj 2011

Tidligere hed de blot Bjerre til efternavn, men pludselig har Lasse tilføjet Jensen i sit profilnavn, mens hans søster er blevet til B. Jensen.

Rygter vil vide, at dette er sket som en ren provokation overfor Mikkel B Jensen, som søskendeparret åbenbart ikke finder værdig til en plads i Grand Prix’et.

Storebror Kenneth Bjerre, som allerede er fast deltager i Grand Prix’et, har ikke skiftet navn og holder sig dermed ude af krigen – men han kan til gengæld vælge at afgøre det på banen, når han den 11. juni kommer til at holde skulder ved skulder med den blot 16-årige Mikkel B Jensen.

 
  Nyhedsarkiv

Klik på billedet herover for at gå til vores nyhedsarkiv.

 

. Velkommen til hjemmesiden for den danske speedway liga. Her finder du altid opdaterede resultater og stilling samt nyheder og præsentation af de deltagende klubber